В Англия бе произведена последната пишеща машина

В Англия бе произведена последната пишеща машина
A A+ A++ A

20 ноември ще остане в историята като деня, в който е произведена последната пишеща машина в Англия. В завода на Brother в Рексъм бе сглобен последният от общо 5,8 милиона екземпляра от модела Brother CM1000. Историческата машина бе дарена на научния музей в Лондон, където поколенията ще могат да видят как са се писали текстове през 20. век.

Спирането на производството, естествено, не мина и без сантиментални моменти. Служител на фабриката сподели пред BBC, че е "натъжен да види края на пишещите машини", а директорът на Brother за Обединеното кралство Фил Джоунс изтъкна, че "пишещите машини винаги ще имат запазено място в сърцата на хората".

Самата история на пишещите машини започва в далечната 1714, когато находчиви изобретатели за първи път документирано се опитват да създадат подобно устройство. Масовото производство започва през 70-те години на 19. век, когато компанията Ремингтън откупува патент за пишещи машини и започва производство, като стандартизира популярното и до ден днешен QWERTY разположение на клавишите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници