Кирил Петков се скара с опозицията, предложението към ГЕРБ-СДС не било молба

Кирил Петков се скара с опозицията, предложението към ГЕРБ-СДС не било молба

стоп кадър

A A+ A++ A

Това, което чухте от генерал Атанасов ще бъде голяма грешка, ако го видите като молба. Не разбирате ли, хора, че в политиката най-важното нещо е да си спазваш думата. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по време на дебатите за определянето на първия мандат за неизпълнен, предаде репортер на "Фокус".

"Всяко свое действие да го правиш не от страх, не от алчност, а от чувство за дълг. Няма да влизам в преговорни процеси, 20 дни дискусии, има много просто нещо сложено на масата. Има едно споразумение, в което се изисква реформа в правосъдната система - не на хартия, не с хиляди реплики, а реално - през един прозрачен процес, през който целият български народ да бъде свидетел, че България може да има правосъдна система, която не отговаря на никого, освен на обществения интерес", заяви Петков.

По думите му в споразумението нямало делене на властта, а възможност всички да видят как се избират хората, заемащи постовете в регулаторите, службите и правосъдната система.

"30 години тези служби работят за нещо друго, освен за сигурността на българските граждани. Вие ги хвалите, онези казват, че са добри. Какво постигнаха? Всеки шпионин хванат на българска земя, сигналът е дошъл от нечия друга служба. Освен интриги, фалшификации, освен в доклади да скъсат 500 000 гласа на бългрския народ, те не са постигнали много", заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

По дмумите му в България не е било постигнато необходимото, за да може тя да бъде "нормална европейска".

Той определи изказванията депутатите на "Възраждане" като "националнопредателски", а поведението на "Има такъв народ" като "циркове".

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници