Втори пожар за 20 дни в имот на кметски наместник в Благоевградско

Втори пожар за 20 дни в имот на кметски наместник в Благоевградско
Около 20 тона сено изгоряха в пламъците, пламнали около 2:40 часа сутринта срещу петък в село Падеш в сеновала на Александър Петкашев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Втори пожар в имот на кметски наместник от ГЕРБ избухна само 20 дни след първия.

Около 20 тона сено изгоряха в пламъците, пламнали около 2:40 часа сутринта срещу петък в село Падеш в сеновала на Александър Петкашев, кметски наместник от ГЕРБ на селата Габрово и Дебочица.

Пет часа вече продължава гасенето от два екипа огнеборци на пожара зад сградата на читалището в селото, предаде БГНЕС.

До този момент върху горящото сено са изсипани 8 цистерни с вода, която пожарникарите черпят от кран в стопанския двор на село Падеш.

Покривната конструкция не е изгоряла, защото е желязна. Към 7:30 часа тази сутрин започнаха да падат металните стени на сеновала откъм съседната къща. Огнеборците успяха да спрат пожара в сеновала, за да не обхване съседните две къщи.

Това е втори палеж в селскостопанска постройка на бизнесмена Александър Петкашев.

На 4 ноември т.г. изгоря свинарникът му в стопанския двор. Тогава огънят унищожи 7 тона слама и люцерна, както и 120 квадратни метра покривна конструкция.

Тогава Александър Петкашев заяви, че палежът е умишлен. Този път бизнесменът, който се занимава с отглеждане на крави, не пожела да коментира поредния пожар.

Полицаите разпитаха подалите сигнала съседи и потърпевшия. По-късно предстои втори оглед от специалисти за установяване на причините за пожара.

На първия етаж в читалището Александър Петкашев има магазин, записите от монтираните охранителни камери се преглеждат от полицията.

На изборите през есента на миналата година като кандидат на ГЕРБ бизнесменът изгуби с 5 гласа битката за кметския стол на село Падеш.

Кметът на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов, чийто родители са от село Падеш, след изборите го назначи за кметски наместник на съседните села Габрово и Дебочица.

#пожар #кметски наместник #ГЕРБ #село Падеш #Александър Петкашев #село Габрово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници