Максимална присъда грози Борислав, намушкал 12-годишния Цветан 76 пъти

Максимална присъда грози Борислав, намушкал 12-годишния Цветан 76 пъти
Максимална присъда от 12 г. затвор поиска прокуратурата за непълнолетния Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цветанов през 2011 г. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Максимална присъда от 12 г. затвор поиска прокуратурата за непълнолетния Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цветанов през 2011 г.

Делото приключи за около два часа и половина, тъй като се гледа по съкратената процедура и при закрити врата, предаде БГНЕС.

12-годишният Цветан беше убит от 16-годишния Борислав Богданов в столицата на 23 август 2011 г.

Двамата били приятели. До тежкия инцидент се стигнало, след като между двамата възникнала разпра. В хода на разследването на тежкия инцидент беше изяснено, че седмица преди убийството малолетното момче отишло на гости на 16-годишния си познат, за да пушат трева заедно с други техни връстници.

Малко след като Цветан излязъл на балкона, домакинът забелязал, че са счупени растенията с марихуана, които отглеждал там.

Двамата се скарали и тийнейджърът „наложил глоба“ за нанесените щети от 50 лв., колкото му стрували семената за канабиса.

Борислав Богданов изцяло е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, без да преразказва какво се е случило в деня на убийството.

Самият той не дал обяснения защо е извършил убийството, казал само, че много съжалява.

От прокуратурата обясниха, че според експертизата той е могъл да преценява какво е направил и няма данни да е бил дрогиран или упоен.

„Според мен целият проблем е не връщането на тези 50 лева, които подсъдимият е поискал от убития“, каза прокурорът по делото Детелина Йотова.

Тя посочи, че убийството е извършено по особено мъчителен и жесток начин с повече от 76 наранявания.

Според прокурор Детелина Йотова съдът може да прецени да намали наказанието с една трета и така Борислав Богданов ще бъде осъден на 8 години, които най-вероятно ще изтърпи в поправителен дом.

Родителите на убитото момче Иванка и Иван Цанови са предявили граждански иск към Борислав за 500 000 лева.

„Каквото и да направи, както и да се държи, това по никакъв начин няма да ми намали болката и да ми върне детето“, каза Иванка Цанова за поведението на Борислав след убийството.

Що се отнася до наказанието от 8 г., което грози Борислав, майката на убитото момче остави всеки сам за себе си да прецени, ако бъде осъден на толкова, дали са достатъчни за такова престъпление и каква е възпитателната мярка, която се показва.

Какво ще реши съдът, ще стане ясно в 16:00 часа в петък, когато ще бъде прочетена присъдата по делото.

#убийство #Борислав Богданов #Цветан Цветанов #канабис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници