Затопляне с температури до 19 градуса от понеделник

Затопляне с температури до 19 градуса от понеделник
Затопляне и покачване на температурите до 19 градуса прогнозират метеоролозите в началото на следващата седмица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Затопляне и покачване на температурите до 19 градуса прогнозират метеоролозите в началото на следващата седмица.

Тихо и мъгливо на много места ще остане времето до неделя, докогато облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще са най-често от 9 до 14 градуса, а минималните от 1 до 6. В ниските части на низините ще има намалена видимост.

Промяна обаче ще има от понеделник, когато се очаква затопляне. Ще се появи южен вятър, който се разсее мъглите, а температурите ще започнат да се повишават.

В средата на седмицата времето над по-голямата част от България ще бъде топло, ветровито, със значителна, но предимно средна и висока облачност.

Температурите ще бъдат от 14 до 19 градуса, а в местата северно от планините и в Източна България е възможно да достигнат и стойности около 20 градуса.

Само в Северозападна България ще остане по-хладно с няколко градуса. Високи ще са и минималните температури, от 8 до 13-14 градуса.

В планините през почивните дни ще бъде подходящо за туризъм. На 1200 метра температурите ще са около 8-9 градуса. Ще бъде сухо, с променлива облачност, но и слънчеви интервали.

#прогноза за времето #НИМХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници