Пакистан забрани нощните разговори, защото нарушавали морала

Пакистан забрани нощните разговори, защото нарушавали морала
A A+ A++ A

Пакистанските власти предприеха странни мерки за защита на морала на населението. След протести от страна на религиозни организации местният регулатор забрани на мобилните оператори да рекламират и предлагат на своите клиенти станалите популярни в последно време пакети за евтини разговори през нощта. От пакистанския регулатор съобщиха, че решението е предизвикано от значително количество сигнали, че забранените вече пакети нарушавали "социалните норми" на ислямската република.

Скандалното решение предизвика вълна от протести в социалните мрежи Facebook и Twitter, като разгневените пакистански абонати обвиниха регулатора в "морална полицейщина". Според потребителите също така е доста странно, че моралът е обвързан с конкретни часови пояси. От друга страна, действието на регулатора въобще не е изключение. Само преди година мобилните оператори в Пакистан бяха задължени да филтрират SMS-и от думите в списък с над 1700 нецензурни думи, а в страната действа и активно филтриране на YouTube и Twitter заради наличието именно на "неморално съдържание". В момента пакистанските власти дори дискутират въвеждането на обща система за филтриране на целия интернет по подобие на китайската.

http://timesofindia.indiatimes.com/tech/tech-news/telecom/Cheap-late-night-calling-plans-promoting-vulgarity-Pakistan-Telecommunication-Authority/articleshow/17307367.cms

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници