16-годишният Борислав ще лежи 7.4 г. за убийството на малолетен

16-годишният Борислав ще лежи 7.4 г. за убийството на малолетен
Борислав Богданов изцяло е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, без да преразказва какво се е случило в деня на убийството. Снимка: Булфото
A A+ A++ A

Софийският градски съд осъди на 7 години и 4 месеца затвор 16-годишния Борислав Богданов за убийството на малолетно момче.

По-рано в петък Софийската градска прокуратура (СГП) поиска максималната присъда от 12 години затвор, която се полага за непълнолетен, за Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цанов през 2011 година.

Прокурорът по делото Детелина Йотова обясни, че съдът може да прецени да намали наказанието с един трета и така Борислав ще бъде осъден на 8 години, които най-вероятно ще изтърпи в поправителен дом.

Делото приключи за около два часа и половина, тъй като се гледа по съкратената процедура и при закрити врати, предаде БГНЕС.

Борислав Богданов изцяло е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, без да преразказва какво се е случило в деня на убийството.

Самият Борислав не дава обяснения защо го е направил, казал само, че много съжалява.

От прокуратурата обясниха, че експертизата показва, че той е могъл да преценява какво е направил и няма данни да е бил дрогиран или упоен. Обвинението допуска, че стръкът марихуана е провокирал Борислав.

„Според мен целият проблем е не връщането на тези 50 лева, които подсъдимият е поискал от убития“, каза прокурорът по делото Детелина Йотова.

Тя обясни, че убийството е извършено по особено мъчителен и жесток начин с повече от 76 наранявания.

Родителите на убитото момче Иванка и Иван Цанови са предявили граждански иск към Борислав за 500 000 лева.

12-годишният Цветан беше убит от 16-годишния Борислав Богданов в столицата на 23 август 2011 г.

Двамата били приятели. До тежкия инцидент се стигнало, след като между двамата възникнала разпра.

В хода на разследването на тежкия инцидент беше изяснено, че седмица преди убийството малолетното момче отишло на гости на 16-годишния си познат, за да пушат трева заедно с други техни връстници.

Малко след като 12-годишният излязъл на балкона, домакинът забелязал, че са счупени растенията с марихуана, които отглеждал там.

Двамата се скарали и тийнейджърът „наложил глоба“ от 50 лева за нанесените щети (толкова му стрували семената за канабиса).

В деня на тежкото престъпление 16-годишното момче е трябвало да си получи парите, с тази цел момчетата си уговорили среща на трамвайното обръщало.

Когато се видели, 12-годишният признал, че не носи исканата сума. Това провокирало по-големия и той нападнал „длъжника си“ с нож. След това избягал.

#Софийският градски съд #Борислав Богданов #убийство #Софийската градска прокуратура #СГП #Цветан Цанов #Детелина Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници