Камата се просълзи в Европарламента (СНИМКИ)

Камата се просълзи в Европарламента (СНИМКИ)

ФБ/H8S Hristo Stoitchkov

A A+ A++ A

Христо Стоичков се просълзи по време на речта си в Европейския парламент. В края на своето емоционално слово той призова Австрия веднага да спре да пречи на България за влизането ни в Шенген и по суша. С думите на Камата завърши конферецията "Младежта и спорта в Европейския съюз: Големи обещания - нищожни средства”, която се проведе в Европейския парламент в Брюксел. Организатори на събитието са евродепутатите Андрей Слабаков и Пиетро Фиоки.

„Не знам кои са хората, които не ни искат. Знам обаче, че когато се каже името Трифон Иванов, всички в Австрия знаят кой е. Аз винаги ще си защитавам държавата. Не сме втора или трета ръка! Да се научи австрийският вътрешен министър къде е България и какво е дала на света. Искаме да се чувстваме равнопоставени в голямото европейско семейство", заяви Стоичков.

Пиетро Фреки, европейски консерватор и реформист, похвали специално Любомир Ганев. Легендата и президент на волейболната федерация направи най-дългата реч в Европарламента. А Фреки поздрави Ганев за проекта „С волейбол на училище“, който се разраства с всеки месец. Най-успешният ни колективен спорт има най-големи постижения и в последните години особено при подрастващите.

Освен Стоичков и Ганев в конференцията се включиха и още други наши спортни величия – Таня Богомилова, Мария Гроздева, Антоанета Стефанова и Йордан Йовчев.

Преди това Стоичков и Ганев се срещнаха с българския еврокомисар Илиана Иванова, а заедно с нея бяха бившият председател на комисията Жан-Клод Юнкер и комисаря по бюджета Йоханес Хан.


#ЕП #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници