Служебната власт: Към момента няма пряка военна опасност за България

Служебната власт: Към момента няма пряка военна опасност за България
A A+ A++ A

Към момента няма пряка военна опасност за страната ни, това съобщиха от прессекретариата на Министерския съвет във връзка със ситуацията в Близкия Изток.

Министър-председателят Димитър Главчева и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите за сигурност и следи ситуацията като има готовност за евакуация на българските граждани, посочиха още от МС.

По-малко от седмица след безпрецедентната атака на Иран с ракети и дронове, Израел изпълни заканата си и отвърна на удара. Информациите за вида и силата на атаката по цели, обаче, към момента са противоречиви.

Телевизия ABC News, позовавайки се на американски служител, съобщи, че израелски ракети са ударили обект в Иран, докато иранските държавни медии съобщиха за експлозия в централната част на страната.

Иранската информационна агенция Фарс съобщи, че е била чута експлозия на летище в централния град Исфахан, но причината не беше оповестена.

Няколко дрона бяха "успешно свалени" от иранската противовъздушна отбрана рано тази сутрин, но няма информация за възможна ракетна атака "засега", каза говорителят на иранската космическа агенция, предаде Франс прес.

„Понастоящем не е имало въздушна атака извън Исфахан и в други региони на страната“, каза Хосейн Далириан в съобщение, публикувано в „Екс“, след информация от американска телевизия за нападение на Израел срещу Иран.

#война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници