Донорска ситуация даде шанс за живот на трима

Донорска ситуация даде шанс за живот на трима
A A+ A++ A

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация от 19 април, реализирана от екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, с координатор д-р Христо Христов.Това стана възможно след като близките на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж благородно решиха да дарят неговите органи, за да дадат живот на други напълно непознати хора.

Благодарение на казаното от тях „да“ на 20 април лекарите във Военномедицинска академия трансплантираха черен дроб на 49-годишен мъж, а в УМБАЛ „Александровска“ два медицински екипа трансплантираха бъбреци на 64-годишна жена и 51-годишен мъж.

По информация на лечебните заведения пациентите са в добро общо състояние и остават под лекарско наблюдение в реанимациите. Другите органи не са били подходящи за трансплантация.

"Министерствотото на здравеопазването и Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на мъжа и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изказват и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация", съобщават от ИАМН.



#ИАМН #донорска ситуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници