Депутатите приеха предсрочното освобождаване на Росен Желязков

Депутатите приеха предсрочното освобождаване на Росен Желязков
A A+ A++ A

Депутатите приеха предсрочното освобождаване на Росен Желязков като председател на 49-ото Народноо събрание. 129 народни представители гласуваха "за", а 103 бяха против. Нямаше въздържали се. В сряда в парламента постъпи проект за решение за предсрочно освобождаване на Желязков, внесен и подписан от депутати от ПП-ДБ и БСП. Като аргументи бяха изведени случаи на нарушаване на парламентарния правилник, сред които внасянето на извънредна точка за освобождаването на управителя на НЗОК, въпреки че се е отказал от подадената оставка, както и нежеланието на Желязков НС да почете с минута мълчание жертвите на арменския геноцид.

Преди гласуването Росен Желязков се сбогува с колегите си с изключително емоционално слово, отказвайки то да бъде излъчвано пряко по БНТ и БНР, както предложи Йордан Цонев от ДПС.

"Има една мисъл на един велик афорист, който казва, че понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички в тази зала сме хора. Но хора, които са пратени от други хора да работят за хората. Като хора имаме нашите слабости и страсти. Но като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтеност. И още едно качество, което понякога губим - човещина. Защото тези хора, които са сред нас, очакват от нас решения за тяхното бъдеще и семейства", заяви от трибуната Желязков под аплодисментите на част от депутатите.

#Росен Желязков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници