Александър Лукашенко: В Беларус има няколко десетки руски тактически ядрени оръжия

Александър Лукашенко: В Беларус има няколко десетки руски тактически ядрени оръжия
A A+ A++ A

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви днес, че в страната му са разположени "няколко десетки" руски тактически ядрени оръжия, предаде Ройтерс, като отбеляза, че това е резултат от споразумение, обявено миналата година от Лукашенко и руския президент Владимир Путин.

През юни миналата година Беларус обяви, че е започнал да приема руските оръжия, като това е първият случай, в който Русия разполага ядрени ракети в чужда държава от съветската епоха насам.

По-рано днес Лукашенко заяви, че на украинската фронтова линия е настъпила патова ситуация и условията дават възможност за започване на мирни преговори, като уточни, че предварителните текстове, обсъдени между руски и украински официални лица в Турция в първите седмици на войната, могат да послужат като отправна точка за преговорите, информира БТА.

ТАСС цитира думите на Лукашенко, близък съюзник на руския президент Владимир Путин, че може да настъпи "апокалипсис", ако Русия използва ядрено оръжие в отговор на действията на Запада. Москва неведнъж е предупреждавала, че подкрепата на Запада за Украйна го поставя в директна конфронтация с Русия, което може да доведе до ядрен конфликт.

Лукашенко заяви също, че около 120 000 украински военнослужещи са били разположени в близост до границата на Беларус като уточни, че вероятността от инциденти е доста висока.

#Александър Лукашенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници