НСО с опровержение: Взета ли е охраната на експремиера Денков?

НСО с опровержение: Взета ли е охраната на експремиера Денков?
A A+ A++ A

С опровержение на думите на експремиера Николай Денков от събота, че неговата охрана е била взета, излязоха днес от Националната служба за охрана (НСО), съобщи 24 часа.

"От НСО ми казаха, че ми вземат охраната. Казах добре, въпреки че ми се полага. Не ми пука, или трябва да свършим работа и да сме смели, или нямаме място в политиката", заяви в събота Денков.

Ето какво пишат днес от службата до медиите: По повод изнесена некоректна информация по адрес на Националната служба за охрана в предаването „Евродикоф" на телевизия Евроком на 26.04.2024 г., НСО информира следното:

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените й със закон задължения. Съгласно Закона за НСО, специализиран транспорт в мирно време се осигурява на лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател за срок до 4 години след освобождаването им от длъжност.

Съгласно разпоредбите на същия закон (чл. 19, ал. 1 и ал. 2), специализираният транспорт е дейност по охрана. Тази дейност не е преустановявана по отношение на автора на некоректните твърдения.


#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти