Топ адвокат посочи каква присъда заплашва Лена Бориславова

Топ адвокат посочи каква присъда заплашва Лена Бориславова

фейсбук

A A+ A++ A

Преди дни се появи информацията за разследване по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал" и замесването на името на Лена Бориславова.

Пред телевизия България он ер известният български адвокат Людмил Рангелов обясни какво би се получило, ако публикуваната информация е вярна и Бориславова със своя електронен подпис е изпратила съобщения до Агенцията по вписванията, които не са верни.

"Ако приемем, че е знаела, че не са верни, законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. Тъй като г-жа Бориславова не е осъждана, а едно такова действие не причинява имуществени вреди, санкцията би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лв. Това, че г-жа Бориславова ги е изпратила, не е достатъчно, трябва да се установи, че тя е знаела, че онова, което изпраща е невярно. Трудно доказуемо е", добави Рангелов.

Той посочи, че ако подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на разследването, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го докаже.

"Управителят на сдружение "Да запазим Корал" е показал пълномощно, а той никога не е попълвал такова, ако Бориславова, на основата на това пълномощно, е извършила последващи действия, тогава очевидно е знаела, че става дума за документи с невярно съдържание. Очевидно е, че това което излиза сега е свързано с предизборната кампания и изборите", каза още Людмил Рангелов.

Той коментира и моралната страна на случая: "Моралният аспект в политиката винаги е много важен, но не и за нашите ширини и обичаи".

#Лена Бориславова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите