Протест блокира движението по Патриарха в София

Протест блокира движението по Патриарха в София

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Административният съд спря промените в движението в центъра на София. Това става заради заведено дело срещу общината. Междувременно недоволните от тези промени блокираха кръстовището при булевард „Патриарх Евтимий” и улица „Фритьоф Нансен”. От Столичната дирекция на вътрешните работи отново заявиха, че не са запознати с проекта.

Според протестиращите след промените движението в центъра се затруднява. Недоволните се заканват от следващата седмица протестът да се премести пред сградата на общината. А от Столичната община отговориха, че откриват своя грешка - в комуникацията. Създадена е и работна група, която ще следи ефекта от промените в рамките на три месеца.

„Имаме данни, че е възложено на проектантска фирма този проект да бъде преработен. Не сме запознати със самите данни, възлагането, влагането на пътни знаци и на маркировка. Което от своя страна означава, че не познаваме дали този проект е безопасен”, категоричен е комисар Николай Крушарски, началник отдел „Пътна полиция”, СДВР, съобщава Нова тв.

„Това е отчетено като комуникационна грешка основно. И сме си взели поуки. И всеки следващ проект ще го направим по по-различен начин, за да няма изненадани, за да няма такова напрежение. Никой не иска да създава на инат лоши решения за града. Но, за да видим дали едно нещо работи или не работи, то първо трябва да тръгне, после трябва да се измери, после трябва да седнат експертите”, заяви Васил Терзиев, кмет на София.


#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти