Чобанов се отказа от европроекти: Срещата на посланиците от ЕС с Пеевски е срамна

Чобанов се отказа от европроекти: Срещата на посланиците от ЕС с Пеевски е срамна

Личен архив

A A+ A++ A

Възмутително е това, което се случи. По този начин протестираме. Ще върнем парите, които са ни дадени, тъй като смятаме, че Европа изпраща сигнал чрез посланиците. Не сме залети от европейски пари, но решихме да маркираме нашият протест по този начин. Смятаме, че не е редно ние да легитимираме европейските институции като използваме техни пари.

Това заяви журналистът от Бърд Атанас Чобанов в ефира на "Евроком", след като обяви,прекратява участието си в проекти с европейско финансиране заради срещата на Делян Пеевски с посланиците на държави от ЕС.

"Обяснението е лицемерие. От една страна имаме официални политики, които са да се борим с корупцията и да има повече прозрачност, а от друга страна имаме реалната политика - завладяна държава от висши корупционери", добави още той.

"Посланието е лицемерно и много срамно. В Брюксел има брожение около тази среща, която не е била санкционирана на най-високо ниво. По-скоро е някаква локална самодейност. Във всички случаи сигналът е много лош", уточни Чобанов.

"Финансирането на журналистически разследвания от парите на европейски данъкоплатци е мизерно. Дават се 15 000 евро за екип от няколко журналисти от няколко държави. Те получават по-малко от една чистачка. За да разпределят няколко милиона финансират отиди за 500 000 евро. Одити за това как са изразходвани парите. Това също е знак, че Европа не може да реагира адекватно срещу корупцията", каза още той.

#Атанас Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти