Телевизията на Слави пред фалит?

Телевизията на Слави пред фалит?

Стоп кадър/Слави Т. Трифонов

A A+ A++ A

Кабеларката на Слави Трифонов „7/8 ТВ” е пред фалит, научи „Уикенд”. От някогашните тълпи фенове, които всяка вечер гледаха „Вечерното шоу на Слави” днес не е останало почти нищо, а дълговете на медиата са колосални.

Дългия - сломен! Има ли заговор на екипа му срещу него?

Да припомним, че при старта през 2019 г. Трифонов и екипът му се хвалеха, че аудиторията им е от близо 1 милион зрители. Е, сега трябва да вдигат купон, ако всеки месец се намерят и 10 000 отчаяни ентусиасти, готови да платят таксата от 78 стотинки, за да се дивят на изтърканите скечове и размишления на сценаристите. Едва ли е изненада, че при близките до нула рейтинги, фирми, готови да дадат пари за реклама, също липсват. В същия момент разходите за издръжка на телевизията - заплати, наеми на студия, ток, поддръжка на техниката, си вървят регулярно. Така единственият начин за съществуване на кабеларката, която е и основен пропаганден канал на партията „Има такъв народ” е Дългия да налива пари от джоба си.

Бомба! Слави се оженил тайно за 25-годишна студентка?

Последната субсидия за издръжката на кабеларката е от почти 5,5 млн. лева, установи проверка на „Уикенд”. Операцията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията. От протокола за проведеното на 12 април общо събрание става ясно, че Слави Трифонов е взел решение за намаляване на фирмения капитал с 5 468 206 лева. В документа е посочена и причината - покриване на натрупаните загуби. След врътката капитала на фирма „Седем осми” от над 9 става едва 3,6 милиона лева.

БЕЗ ПИЩНА СВАТБА се оженил Дългия за 25-годишната студентка

По-просто казано, Трифонов няма как още дълго да поддържа фалиралата медиа. Надеждата на Дългия е телевизията да помогне за влизане в парламента на партията му „Има такъв народ”, а след това при участие в бъдещата коалиция около ГЕРБ финансовите проблеми да се решат. Дали планът за спасяване на фалиралата на практика „7/8 ТВ” ще се реализира, предстои да разберем на 9 юни. За момента повечето социолози не дават големи шансове на ИТН да прескочи 4-процентната бариера.

Невена Цонева проговори за раздялата със Слави и за езотеричното си предаване

Според служители в телевизията, ако партията на Слави изпадне зад борда, което е логично предвид поведението на депутатите й, то кабеларката е обречена. Дългия няколко пъти намеквал, че джобът му не е бездънен. За петте си години съществуване „7/8 ТВ” никога не е била на печалба. Още през 2020 г. загубата е 1 милион лева, а на следващата година се удвоява. И това са само официалните цифри. Запознати твърдят, че канала инкасира много по-големи загуби, но те са скрити с различни финансови врътки. Целта навярно е да си прикрият следите на паричните потоци, които се изливат, за да финансират телевизията и партията на Слави.

Невена Цонева вижда мъртвите и си говори с тях, отсвирила Слави заради свръхспособностите си

За това и голяма част от плащанията към „Ку-ку бенд” и останалите водещи на предавания и технически специалисти минават през други фирми. В тайна се държи и кой точно плаща скъпия наем на студиата и техниката, от където се излъчва телевизията. Само за тях според запознати отиват близо 1 милион годишно. В опит да осигури някой лев, през следващите години Слави дори предлага депутатски места на рекламодателите си, поне до колкото ги има. Така през 2022 г. никому неизвестния Никола Кръстев се озова на избираемо място в партийните листи, а баща му Христо, който е един от водещите производители на майонеза, пусна клипове в телевизията. Срещу налетите хиляди левове синчето успя да запише в биографията си, че два месеца е бил депутат.

Слави бесен! Невена Цонева го разделила с Венко, диктували й го звездите

Друг голям рекламодател е червеният бос Камен Пенков, чиято охранителна фирма наля стотици хиляди левове, докато ИТН и БСП подкрепяха кабинета на Кирил Петков. След като четворната коалиция се разпадна по вина на Слави, рекламите рязко секнаха. Предстои и да видим дали след изборите на 9 юни в кабеларката няма да се появят реклами на нови компании. Разбира се, първо ИТН все пак трябва да вкара депутати в парламента...

Семейно: Невена Цонева и Венелин Венков от "Ку-ку бенд" зарязаха Слави

Кадиев кърти: Викат ми Сашо Бързото, направих и дъщеря си за две минути

Алекс Гърдева потресена: Алек опозори "Ергенът", майка му го кастрира

Прочутият Родопски пататник на Валя Балканска (РЕЦЕПТА)

Хубавата Натали с безкрайно дългите крака направи любопитен коментар на "Денсинг старс"

Милионерът Ваньо Алексиев яхна Ламборгини Ревуенто за 4 млн. лева

Стана ясна болестта, която върна Маричков от САЩ

Децата на Кобрата заченати ин витро с материал от брат му Тервел?

Мрежата завря! Популярни лица в ПОТРЕС от реклама с „някоя си Ивка”: Долнопробно!

Камата ще става и "мъжки" дядо, щерка му Христина ражда от богат венецуелец (ВИДЕО)

Джино завлякъл десетки хора с пари?

#Слави Трифонов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти