Иванов: И през ум не ми е минавало да се кандидатирам за президент

Иванов: И през ум не ми е минавало да се кандидатирам за президент
A A+ A++ A

„Коалицията ни е стабилна, защото имаме ясни каузи – да не допуснем г-н Пеевски да консумира повече власт". Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов, предаде БТА.

Иванов отвърна на думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, според които Христо Иванов е търсил подкрепа от движението Пеевски да стане премиер, той самият президент, Борисов - да “се пенсионира” и да сринат ПП.

„Мога да ви уверя, че никога, нито за секунда, не ми е минавало през ум да се кандидатирам за този пост", заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите му такъв разговор политически е невъзможен изобщо.

„Пеевски замеси моето име в поредната интрига. Той няма да престане да го атакува", обясни Иванов. „Както го предупреждавах, той не излезе от т.нар. списък по „Магнитски". Няма и да излезе и поради тази причина най-малкото няма да стане премиер на България никога и ще става все по-неудобен, включително за тези, които го инсталираха в ДПС", коментира още Христо Иванов.

Относно финансирането на партиите и набирането на средства, Иванов припомни, че многократно е предлагал да актуализират системата за публично финансиране, която по думите му е била разрушена благодарение на „Има такъв народ“.

„Всяка от нашите партии в коалицията ни отделно фондонабира. Имало е скандали, поради които ние от „Да, България" сме били обект на внимание, много сме внимателни как фондонабираме. Докато в България не бъде възстановен нормалният начин на финансиране на политическата дейност, подобни скандали ще има. Затова призовавам да се върнем към нормално публично финансиране на политическата дейност", заяви Христо Иванов.

Той беше категоричен, че не е искал пари от бизнесмена Пламен Бобоков. „Аз пари от г-н Бобоков не съм търсил и той, както можете да видите, не е сред нашите спонсори", поясни Христо Иванов.#Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти