Мирейн от „Гласът на България” пред Novinite.bg: Музиката е моята мисия!

Мирейн от „Гласът на България” пред  Novinite.bg:  Музиката е моята мисия!

Снимка: Десислава Хаджийска

A A+ A++ A

Днес ви представяме една гласовита лейди, за която тепърва ще се говори много – Мирейн. Тя е чудовищно талантлива и това стана ясно още от първата й поява в “Гласът на България”. В култовото шоу тя стигна по-напред от други и то в отбора на Мария Илиева. Сега Мирейн тръгва по своя творчески път след предаването – без да е под крилото на когото и да е. Сама пише музиката и текстовете на песните си, представя своя дебютен албум на популярна столична сцена на 31 май, а организацията подсказва само едно – голям потенциал за успех!

Снимка: Десислава Хаджийска

- Мирейн, на 31 май от 20:00 предстои да представиш твоя дебютен албум пред широката аудитория под формата на концерт. Имаш ли някакви притеснения, вълнуваш ли се?

- Вълнувам се. Нямам търпение да изляза на сцената заедно с тези прекрасни музиканти. Никога не съм правила нещо подобно. Издаването на албум и то дебютен, е изключително важен и разтърсващ момент за всеки изгряващ артист. Не се притеснявам, защото съм уверена в себе си и искам повече хора да ме видят в тази светлина. От много време работя по този проект и смятам, че сега това ще блесне.

Снимка: Личен архив

- Очаква се шоуто да бъде впечатляващо – с теб на сцената ще са и някои доста успешни артисти – Иван Шопов, Илин Папазян и FreakCello, подготвено е и специално визуално шоу от Te27formers. Кой организира всичко това, ти ли си двигателят на организацията?

Мирейн и Иван Шопов. Снимка: Златина Точкова

- Аз се занимавам с всичко около събитието и албума, но Иван и родителите ми са най-голямата ми подкрепа. Иван организира доста от нещата. Той има много контакти, които аз нямаше да осъществя без негова помощ. От организационна и творческа гледна точка, смея да кажа, че с него сме страхотен екип и аз всекидневно се уча от него. А Гери Дончева Янков е човекът, който ме изуми със своята отдаденост към реализирането на мащабното медийно разпространение на проекта. Тя се превърна в неизменна част от екипа ми, за което съм й безкрайно благодарна.

- До каква степен родителите ти те подкрепят – както емоционално, така и материално?

- Родителите ми са невероятни ХОРА и съм късметлийка, че ги имам в живота си. Подкрепят ме винаги, независимо от това какви решения взимам. Имат ми доверие и ме приемат като равен на тях човек. Това обаче, никога не се е отразявало негативно на уважението, което имам към тях. Те са и винаги ще бъдат моя опора и вдъхновение. Подкрепят ме емоционално и материално с каквото могат. Родителите ми и Иван, също така са копродуценти на албума ми “Clear”.

Мейкинг към видеото на песента „Lost“от албума „Clear“. Снимка: Найден Индрелийски

- Ти си само на 17 години, а си толкова целеустремена, знаеща, че музиката е твоят път. Кога разбра, че с музиката си принадлежите?

- В момента, в който разбрах, че това е нещото, с което искам да се занимавам за напред, беше след като написах първата ми авторска песен. Може би, защото преди това не бях опитвала и оттогава гледам на музиката по различен начин. Станах още по-сигурна в това, след като видях колко добре реагират хората на музиката ми. Това е моето призвание и аз имам мисия. Всеки талант се дава с причина на определни хора, затова ще използвам моя в пълния му капацитет, като обещавам да го правя разумно.

Снимка: Личен архив

- Какво смятат твоите съучениците за популярността ти и за участието в “Гласът на България”? Гледат ли с други очи на теб вече?

- Не мога да кажа, че имаше някаква особена реакция. Със сигурност не съм в подходящата за мен среда, но се опитвам да извлека опит и от това. На моята възраст емоциите са доста смесени, а и при мен нещата се развиват страшно бързо, аз самата не мога да осъзная някои от нещата, които ми се случват. Използвам времето ми в училище пълноценно и съм съсредоточена върху ученето.

- Ти си ученичка в Троян. Там има занаятчийски училища, ти в какво училище си, има ли конкретен профил?

- Уча в СУ “Васил Левски” и съм в езикова паралелка с профили английски и испански. Отделно ходя на уроци по италиански. Харесва ми да уча езици и ми се отдава.

Снимка: Личен архив

- След училище мислила ли дали ще продължиш например в Музикалната Академия или друг университет?

- Мислила съм. Най-вероятно няма да уча музика, след като завърша. Ще продължа висшето ми образование в друга посока, защото искам да се развивам в различни сфери. Музиката е нещо, което нося в себе си и искам да запазя това автентично. Имам достатъчно години школовка зад гърба си и музикалното ми развитие няма да бъде сведено и ограничено до това да съм в специализиран унивеситет. В днешно време най-важното е музиката, която се предлага да бъде истинска и нова. Мисля, че да си креативен, различен и продуктът ти да има собствена идентичност е нещо, което не се учи в унивеситет или учебно заведение.

- За какво мечтаеш?

- Мечтая за това да съм добър човек и да запазя невинността си и през годините, които предстоят. Всичко, което правим губи смисъл, ако не е плод на искреност и дълбока емоционалност. Мечтая да предавам тези послания чрез музиката си и повече хора да откриват себе си в нея.

Коя е Мирейн:

Снимка: Личен архив

Изпълнителката е родена в София, премества се да живее в Троян, започва да пее на 4-годишна възраст.Записва се на вокален педагог в града и от тогава се занимава професионално с музика. Въпреки, че тогава не знае как се свири на пиано, нито как се създава песен, на 14 години написва първата си авторска такава – във вечерта, в която получава от родителите си подарък първото пиано. Днес същата тази песен е част от албума „Clear“. Започва да пътува сама до Милано, където се среща с различни музиканти и продуценти. Придобива голям опит и въпреки трудностите и отговорностите на възрастен човек талантливата вокалистка успява да съчетава света на музиката с ходенето на училище.

Спира да пътува през 2023 г. и се записва за кастинг в „Гласът на България“. Въпреки, че решението й да участва е спонтанно, Мирейн се чувства уверена и готова за това предизвикателство. Нейната цел е една единствена – да пее за хората!

По време на творческия й път има немалко препятствия, а албумът “Clear” е като ручейче бистра вода за Мирейн – той е пречистване и отмиване на негативните моменти. С „Clear“ изпълнителката се противопоставя на всичко, което е имало за цел да я накара да се откаже от мечтите си; противопоставяне на всяко едно преживяно разочарование. Нещо много повече: “Clear” е светлина!

Интервю на Ани Романова

#MIRAIN

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?