Руснаци в България купиха военна техника за Украйна

Руснаци в България купиха военна техника за Украйна
A A+ A++ A

Автомобили, които ще бъдат изпратени на "Легион Свобода на Русия", биещи се на страната на Украйна, бяха показани в София

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на „ЛегионСвобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на "Група за техническо обезпечение в България" към "Свобода России" . Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят, обясни БТА.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и "ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците".

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на "Легион Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин, коментира друг от маскираните мъже.

Той обясни, че първите две партиди автомобили са били изпратени за украинската армия, а настоящата ще бъде за руските бойци от легиона. Закупуването и подготовката на автомобилите, които са модифицирани за нуждите на фронтовата линия, струва по около 17-20 хиляди лева, обясни мъжът.

Да бездействам не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора, заяви той.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?