Пострадал от ударения влак в София: Силен трясък, хората бяха шокирани, но взаимно си помагаха

Пострадал от ударения влак в София: Силен трясък, хората бяха шокирани, но взаимно си помагаха
A A+ A++ A

Беше малък шок това, което се случи. Аз за първи път виждах такова нещо. Изпращах свой познат и бях във влака. Все още ме боли врата от камшичния удар. Получих леко нараняване, но нямах нужда от медицинска помощ. Това заяви Георги Велев, който е потърпевш в инцидента в ефира на БТВ.

Доста хора бяха шокирани, беше силен трясъкът. Самият персонал на гарата също беше доста шокиран в първите минути. Реагираха обаче адекватно и започнаха да помага. Хората си помагаха взаимно. Когато излязохме от влака, видяхме колко много поражения имаше, разказва Велев.

Първо влакът закъсня с 10 минути. Хората бързаха да се качат, настаняваха по седалките, когато се случи удара. Имаше пострадали по самите стъпала, пострадаха и хора от персонала на БДЖ, каза още той. Мъжът обясни, че служителите на БДЖ са очавали повече информаиця от министъра на транспорта.

По думите му машинистът е изглеждал в добро състояние, дано всичко с него да е наред. "Хората действаха доста добре спрямо ситуацията – въпреки шока и въпреки крясъците, които се чуваха. Започнаха да разлеждат вагоните, линейките дойдоха доста бързо", споделя още Велев.

Трябва да дадем обаче една малка черна точка на цялата държавна компания – никой не знаеше къде можем да получим информация и как да се действа. Започна да се получава информация по уредбата за закъсненията на влаковете. Влакът за Пловдив отпътува с 120 минути закъснение, посочи Георги Велев.

Той отбеляза, че е имало хора с наранявания, с отворени рани.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?