Осмокласници в Русе запазват отсега ресторанти за баловете си през 2028-ма година

Осмокласници в Русе запазват отсега ресторанти за баловете си през 2028-ма година
A A+ A++ A

Истерията около организирането на абитуриентските балове става все по-голяма с всяка изминала година. Осмокласници в Русе запазват отсега ресторанти за баловете си през 2028-ма година, научи Dunavmost от русенски ученици.

Доскоро практиката бе местата в заведенията да се резервират 2 години по-рано, после стана 3 години по-рано, а вече стига рекордните 4 години преди датата на събитието. Капаро се дава от 2 до 3 години по-рано. В противен случай, ще сме принудени да отидем не където желаем, а където е останало свободно“, разказват тийнейджъри, които ще бъдат зрелостници в далечно бъдеще.

Подобна тенденция е абсурдна, откъдето и да се погледне - за толкова дълъг период някои ученици могат да се преместят в различно училище, други да отидат в чужбина, заветните заведения да затворят или да сменят собствениците си, цените да се променят и още куп неща, които да объркат сметките на всички. Напук на здравия разум обаче този модел се налага.

Най-предпочитани са ресторантите в хотелите „Дунав“ и „Рига“, ресторант "Кристал" в хотел "Кристал", „Casa Maria”, „Хасиенда“ в хотел „Космополитън“, „Извора“, „Теодора Палас“ и още няколко с капацитет да съберат много хора.

Естествено истерията се пренася и в останалите аспекти, свързани с организирането на дългоочаквания празник. Фотограф се запазва поне година по-рано, по подобен начин стоят нещата и със запазването на час за прическа и грим. А какво ще стане, ако не дай боже фотографът или фризьорката случайно се разболеят или пък стане нещо друго непредвидено след година?!

Дано на никой абитуриент да не се случва това, да има по-малко стрес, напрежение и повече веселие и забава в целия процес, защото в крайна сметка говорим за бал, а не за изтезание.

На въпросите „Защо този абсурд се задълбочава?“ и „Как така преди години нямаше подобни проблеми?“ няма еднозначен отговор. Причините са комплексни и зависят от гледната точка.

Все пак като нещо положително около абитуриентите и техните балове може да се отбележи, че по отношение на роклите и костюмите вкусът на младите хора става все по-изискан, повечето от тях бягат от кича и помпозността и залагат на по-изчистени и стилни модели.

Екипът на Dunavmost пожелава на всички абитуриенти бъдещи успехи и сбъдване на мечтите!

#Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?