Дърти сме, дебели сме, но още го правиме добре: "Гумени глави" се завръщат с гръм и трясък след четвърт век с нов хит! (ВИДЕО)

Дърти сме, дебели сме, но още го правиме добре:  "Гумени глави" се завръщат с гръм и трясък след четвърт век с нов хит! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

“Гумени Глави" ударно се завръща с нов хит и видео към него – “Дърти сме".

"Дърти сме, дебели сме, но още го правиме добре." Тове се рапира в припева на новото парче на култовата рап банда "Гумени глави", с чиито хитове израсна не едно поколение у нас, и с които Варна доби славата на най-лудия град през 90-те години на миналия век.

"Дърти сме" е първата песен която "Гумени Глави“ правят заедно, след 24 години. До идеята за написването на един от хитовете на идващото лято се стига, след като “Главите” се събират за няколко концерта. Записано е в 3 студиа и от над 10 000 км разстояние. Мишо римувал от дома си в Чикаго, а Вальо и Диан - във Варна и София.

За парчето помагали 3 поколения. Синът на Мишо, познат с псевдонима Lil Sha, се включва в записите на баща си. Явката ДЛГ пише част от текста. А бащата на Дидо композира симфоничната част. Той е и мениджър на предстоящото лятно турне на бандата, а дотогава момчетата планират и още една нова песен. Тя отново ще е иронична и ще е за байганьовщината. Варненците подготвят и цял албум, който се надяват да пуснат до края на годината. В него ще участвати гост - изпълнители.

По същия начин - дистанционно, бил сниман и клипът, а след това изкуствен интелект го анимирал. Много помогнал и Шошо, който навремето рапираше в “Снайпер Рекърдс”, с които варненците от “Ар енд би рекърд”, продуциращи “Гумени глави” имаха съперничество.

Видеоклипът направи премиера в онлайн канала DEEP ZONE Project, където се посрещна с огромен интерес от меломаните.

Ето и някои от вече определените дати за урнето "Гумени Глави 30 Години":

Варна - 9.08 - Moonlight Event Center

София - 22.08 - Stroeja Open Air Music Bar

Бургас - 24.08 - Егаси Феста

Пловдив - 30.08 - Shake that Хълм.


Гумени глави“ е българска рап група, сформирана във Варна от Мишо Шамара и Вальо Кита през 1994 г. На първите два албума на “Главите” - “Квартал № 41” и “Гуми втора употреба”, заради ментетата, продавани от мутрите през онези години, слагат воден печат на обложките. “Всеки, който има касетка, трябва да знае, че лично съм я пипал”, казва Кита. Всяка от тавите им е продадена в над 120 000 копия, което е рекорд за България.

#Гумени глави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?