Бил ли е Златко Баретата агент на ДС?

Бил ли е Златко Баретата агент на ДС?

iNews/Радила Радилова

A A+ A++ A

Симпатягата Златомир Иванов, известен като Златко Баретата, е бивш агент на Държавна сигурност, внедрен в престъпните групи, се шушука все по-често в крими средите. Това бил и основния мотив за стрелбата срещу него, е информацията, с която криминалистите все още не са се нагърбили официално.

Покушението срещу Златко така и остана неразкрито, твърди се, че работата по него е спряна отдавна. Още след атентата се говореше, че Иванов знае откъде идва това зло.

В момента Баретата се явявал нещо като „консултант по сигурността”
на жената, с която Алексей Петров - Трактора живееше, и дъщеря му Диляна, но това се изчерпало предимно с охранителни мерки, което не носело кой знае какви приходи за известната в крими средите личност.

Не е ясно какви са били отношенията между Златко и Алексей, не се знае какви тайни криели двамата.

Преди време Трактора и Баретата се срещат случайно в коридорите на Спецсъда, стискат си ръцете, а на лицата на двамата сияе усмивка.

Общото - и двамата са бивши барети, срещу двамата бяха правени атентати.

Никой, който иска да разговаря със Златомир Иванов, не може да го намери, категорични са приятелите му. Говори се, че той не използвал мобилен телефон още от времето, в което беше подсъдим по наркоделото, по което си тръгна като победител от Съдебната палата.

Голямата амбиция на гангстера – да осъществи контрол над застрахователната компания „Лев инс“ в момента удря на камък, тъй като има сериозен отпор от силните персони там, които не давали властта.

След убийството на Алексей Петров има сериозен срив в дружеството, като очакванията са същинските проблеми да лъснат догодина. В момента така или иначе най-голямата част от откраднатите в София коли са застраховани в „Лев Инс”, сочи статистиката.

Златомир Иванов-Баретата бе окончателно оправдан по обвиненията, че е бил водач на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Върховните съдии Мина Топузова, Спас Иванчев и Христина Михова са потвърдили присъдите от предишните инстанции срещу Баретата и сподвижниците му, но част от наказанията срещу признатите за виновни са намалени.

По делото за организирана наркобанда, която според прокуратурата е търгувала с дрога в София, Черноморието и Казанлък между 2011 и 2013 г., за невинни са признати не само Баретата, а и Ивайло Борисов-Ториното, и Златко Гочев-Малкия от Стара Загора. Златомир Иванов е невинен и по обвинение за присвояване на брониран “Мерцедес Е500”, с който се движил в деня на покушението срещу него на 29 януари 2013 г. на стълбите на Съдебната палата в София.

Подсъдимите по делото бяха общо 10. Извън тримата оправдани другите 7 души получиха различни наказания - от глоба до 5 години затвор, напомня лупа.бг.

#Златомир Иванов – Златко Баретата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?