Колаж с полицейска кола върху трамвайни релси в София стана хит в социалните мрежи

Колаж с полицейска кола върху трамвайни релси в София стана хит в социалните мрежи
A A+ A++ A

Снимка, разпространена във фейсбук групата "Катастрофи в София", показва един от новите автомобили на "Пътна полиция", "паркиран" върху трамвайни релси. За по-малко от час публикацията събра стотици реакции и десетки коментари.

Кадърът с описание "Инфо от друга група- новите полицейски коли" е колаж на снимка от истинска катастрофа отпреди няколко дни - на 29 май млад шофьор навлезе на релсите на столичния бул. "България". Откриваме оригиналния кадър в същата фейсбук група, чрез обратно търсене.

Новите 86 патрулни автомобила на "Пътна полиция" бяха представени официално преди два дни. Колите са високоскоростни и оборудвани с ПОС-терминали за плащане на глоби по електронни фишове и актове. Новата придобивка веднага стана повод за шеги онлайн. Някои хора изразяват и възмущение, че се харчат средства за полицейски коли, докато за линейки и кувьози се събират капачки.

Че снимката е колаж, е видно и за голяма част от потребителите в мрежата. Под изображението има коментари като "Добър колаж"; "Толкова безработни хора да има..."; "По-забавни са ми хората, които не могат да различат колаж от истина".

Заключение: Кадърът с полицейска кола върху трамвайни релси на софийски булевард не е истински, а колаж. Дали новите оборудвани патрулки на МВР ще допринесат за повече контрол на пътя - предстои да видим.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?