Звездни гости на бляскава премиера на музикалната сензация MIRAIN

Звездни гости на бляскава премиера на музикалната сензация MIRAIN

ФБ/Mirain MUSIC

A A+ A++ A

Само ден след като спечели награда за дебют и наградата на публиката в конкурса на БНР за нова българска музика– се проведе премиерата на дебютния албум “Clear” на MIRAIN, която е добре позната на публикатаот последния сезон на хитовото предаване „Гласът на България“. Музикалното мероприятие се проведе в SofiaLiveClubпод формата на концерт с впечатляваща програма, а колеги и популярни личности от различни сфери уважиха талантливата лейди.

Младата певица се занимава професионално с музика от 4-годишна и не е изненада за никого, че тя е автор както на мелодиите, така и на текстовете на песните в албума със свежото заглавие “Clear”. Аранжиментите са дело на Иван Шопов – музикант,художник, продуцент, композитор, естет и новатор. Той е музикален продуцент на албума и беше съществена част от сценичната програма.

В шоуто на сцената специално участие имаха трима забележителни артисти: популярният млад китарист със собствен стил и стабилен бекграунд – Илин Папазян – Ниньо, Иво Александров (Freakcello) – виртуозв размахването на лъка и завършилият бостънската консерватория Любо Цанев – един от най-талантливите и открояващи се пианисти унас. Специално изработената мултимедия от визуалните артисти Те27formers(чете се ТераФормърс) допълни цялостно шоуто.Водеща на бляскавия ивент бе харизматичнатаГери Дончева ЯнковPRмениджър, TV&сценичен водещ.

Емоционални моменти не липсваха: Сълзи от очите на MIRAIN тръгнаха точно преди представянето на песента “Heaven”, която е посветена на семеен приятел. След това пък публиката избухваше в радостни аплаузи – на акустичните версии на някои от парчетата, както и на майсторството на инструменталистите на сцената.

Поп кралицатаМария Илиева, която бе ментор на MIRAINв „Гласът на България“, присъства на концерта в завидна форма и не скри симпатиите към дарбата на фаворитката си. Също така заяви, че уникален глас като този на MIRAINе истинска надежда, че българската музика е в добри ръце.Тя получи подарък от MIRAIN – първият компакт диск с албума “Clear” с лично послание. Винилови плочи се очаква да излязат за началото на концертния сезон – през месец септември – и могат да бъдат заявени в социалните канали на MIRAIN.

Албумът вече се стриймва в по-добрите световни платформи като AmazonMusic, AppleMusic, Spotify, Tidal, Deezer, YouTubeMusicи др. и се радва на международен интерес. Необикновеното звучене на гласа на MIRAINв комбинация с нестандартната музика, в която са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове, грабва и сякаш „понася“ слушателите в пролетна гора със самодиви. Колеги на MIRAINот Италия, където тя прекарва немалко време в близкото минало за да музицира, гледаха концерта онлайнlive, и се радват на нейния успех. Албумът е истинска светлина за младата изпълнителка и поставя начало на нов етап в живота й и в нейната кариера. Посланията, които MIRAINотправя чрез творчеството си са повече от мотивиращи: Човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява; От всяка ситуация има изход; Всичките ни лимити са там, където ние ги поставяме.

Освен гласовита младата дама е и много красива, което прави впечатление на модни експерти. Дизайнерът на годината Стоян Радичев се бе погрижил за фантастичния имидж на певицата с две рокли уникати в изискан стил – едната с над 30.000 кристали, а другата – с „изчистена“ монохромна визия десетки бели перли по шията, деколтето и гърба. Певицата и преподавател в Консерваторията Мина Сучеване скри възхищението си към таланта на MIRAIN. От първи ред концерта изгледаха и популярни лица от последния сезон на „Гласът на България“: Димитрина Германова, която за малко да грабне титлата на финала на шоуто, Валерия Войкова, Елена Попова, Никола Янакиев и Калоян Паунов.

Премиерата на албума “Clear” беше уважена от ярки представители на обществения живот, културата, модата, музикалните и арт среди, а също и бизнеса, сред коитоЕдита и Павел Цветкови с техни гости от Словения,Деян Иванов и други.

#MIRAIN #Мирейн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?