Пловдичани чакат по час на опашки за гласуване

Пловдичани чакат по час на опашки за гласуване

НОВА

A A+ A++ A

Опашки се образуваха пред избирателните секции в Пловдив. На места за упражняване правото на глас се чакаше по един час. Най-дълго време за гласуването отнемаше в училищата в район „Централен”, където активността е най-голяма, а пред 61-ва секция в училище „Паисий Хилендарски” гласуващите изчакваха по 60 минути, предаде НОВА.

„Бавно става, защото влизат един по един. Аз съм с две изкуствени стави и ако трябва два часа ще чакам”, сподели жена с право на глас, която чакаше пред секцията.

Три машини са се развалили сутринта и в съответните секции гласуването е било само с хартиени бюлетини. Има един сигнал за машина, която отпечатва празни бюлетини. Минимални са заменените членове на секционни избирателни комисии, които не са се явили тази сутрин.

Опашки се извиват и пред секциите в квартал „Столипиново”. Активността там е по-голяма от тази на предишните парламентарни и местни избори. Жители на квартала отричат това да се дължи на купуване на гласове. Оплакват се обаче, че няма раздаване на хранителни продукти.#избори 2 в 1 #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?