Не всички медици от Варна са върнали оставките си

Не всички медици от Варна са върнали оставките си
Във вторник бе съобщено, че медиците от центъра оттеглят оставките си след среща между д-р Точкова и зам.-кмета по здравеопазване доц. Христо Бозов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не всички медици от Кръвния център във Варна са оттеглили оставките си, съобщи лидерът на КТ „Подкрепа“ в центъра д-р Маргарита Точкова.

На 12 ноември 38 от общо 53-та служители на Районния център за трансфузионна хематология във Варна подадоха предизвестия за напускане заради неизпълнените им искания за повишаване на заплатите и подобряване условията им на труд.

Във вторник бе съобщено, че медиците от центъра оттеглят оставките си след среща между д-р Точкова и зам.-кмета по здравеопазване доц. Христо Бозов. По-рано от общината пък увериха, че ще бъдат отпуснати пари за подпомагането на центъра.

Точкова сподели пред БНР, че медиците не вярват на обещания, след като цяла година са водили разговори.

„Доброто желание на общината обърна мнението ни в полза на оттегляне на оставките. Имахме дискусия. Увеличението на заплатите е средно със 70 лева. Това не е особено много, при положение че се добавят към 560–570 лв. Никога и никакви състояния, в които сме били, не са влияли на качеството на работата ни“, сподели Точкова.

#Варна #кръвен център #трансфузионна хематология #Маргарита Точкова #Варна #община #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници