Костадин Костадинов: Националната сигурност на България вече е поставена под изключително сериозна заплаха

Костадин Костадинов: Националната сигурност на България вече е поставена под изключително сериозна заплаха
A A+ A++ A

Днес ЦИК ще обяви официално резултатите от изборите. Какви са изводите за нас, българите:


С абсурдно ниската избирателна активност от 32% нашият народ гласува вот на недоверие на собствената си държава. Българската политическа система на практика фалира.
ДПС стана втора политическа сила за първи път в историята. Националната сигурност на България вече е поставена под изключително сериозна заплаха, защото тази партия е пряко контролирана от Турция и чрез нея съседката ни на практика взима България на ръчно управление.
Разбира се, сами по себе си резултатите на ДПС не са толкова страшни - те са вдигнали гласовете си само с 16 000, но пасивността на българите, неотишли да гласуват, ги превърна във втора сила. Освен това за първи път на тези избори ДПС се наложи да купува дори собствените си избиратели, поради пасивната съпротива срещу Пеевски от страна на сънародниците ни мюсюлмани.
Сривът на ГЕРБ на местните избори (загубили 30% от кметовете си) логично доведе и до срив на тези избори. Тази партия беше създадена, за да е на власт, и престоят в опозиция не и се отразява добре. До скоро се крепеше на позициите си в местната власт, но разклащането им доведе до сегашните резултати. ГЕРБ спечели изборите, но това е пирова победа - загуби 150 000 гласа и 2% в сравнение с миналите парламентарни избори и макар и победител, вместо 69 депутати, колкото имаше досега, ще има 68.
След местните избори БСП номинално изглеждаше едва ли не победител с доста нови кметове. Дадените на ишлеме регистрации по места обаче не са свързани с идейния вот за тази партия, което сега болезнено си пролича и БСП просто се срина.
Още по-болезнено и логично се срина ППДБ, които загубиха 50% от гласовете си. Но те трябва да се радват и на това, защото след огромното предателство, което извършиха към избирателите си, и този резултат им е много.
ИТН вдигнаха резултата и сега ще имат 16 депутати, вместо 11 досега.
В парламента влезе нов американски проект, основателно вече наричан Двуличие. Основният печеливш от появата на новата евроатлантическа формация е ДПС, които благодарение на нея станаха втора политическа сила. Този успех на бизнес пирамидата обаче е симптоматичен. При ниска избирателна активност сега всеки местен феодал може да направи "тематична коалиция" с друг местен феодал и ако си купят някоя тик-ток звезда да ги рекламира, влизането в парламента няма да е проблем, особено ако си купят и гласове. Това, разбира се, няма как да стане без благословията на ДПС, които контролират МВР. Така постепенно се изгражда нова политическа система. Едно време Доган изграждаше обръчи от фирми, сега ДПС изгражда обръчи от партии, с които, под благосклонно безучастния поглед на негласуващите българи, задушава България.
Какви са изводите за нас от Възраждане:

Увеличихме депутатите си от 37 на 38. Вече ще имаме народен представител и от Силистра.
В половината държава, 14 области сме втора политическа сила, в 10 сме трета сила, в 4 - четвърта. В чужбина също сме втора политическа сила, а в няколко държави сме и първа политическа сила. Заради концентрацията на турски вот в Турция и вот за ППДБ в София в крайна сметка обаче останахме четвърти. Това показва, че столицата и гласовете от Турция заедно тежат повече от всички останали българи.
В 17 области увеличаваме своите проценти в сравнение с предишните избори, като най-осезаем е ръстът ни в София.
Загубихме 62 000 гласа в сравнение с предишните избори. Създавайки нови проекти, посолството постигна целта си да нанесе удар по Възраждане.
Вкарахме 3 евродепутати, които беше цел минимум за нас, и сега работим по създаването на собствена група в Европейския парламент.
Петър Волгин, който беше втори в листата ни за евродепутати, направи исторически успех - има почти 72 000 преференции, което е безпрецедентен резултат. Никога досега не е имало такъв висок преференциален вот за някой кандидат-депутат, особено ако не е водач. Гордеем се с него!

Когато кампанията свърши написах, че се оставяме в ръцете на българския народ. Резултатите са такива, каквито са. Лошото е, че за пореден път има много излъгани, разочаровани и измамени избиратели - при това буквално осъзнали се още на следващия ден. Но какво да се прави, като при нас денят за размисъл обикновено е след, а не преди изборния ден.

Накрая искам да благодаря на хилядите членове и симпатизанти на Възраждане! Те са тези, които ми дават надежда за бъдещето! Видях себеотрицанието и раздаването им из цялата страна, и мога само да се гордея, че тези достойни българи са ми дали тази чест да бъда техен водач!

Борбата продължава! Ние друга Родина нямаме и друг народ нямаме! Ще се борим за тях и ще правим каквото трябва, пък да става каквото ще!", коментира тази сутрин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

#"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?