Черно небе! Град като яйце смаза Нова Загора, иде нова буря

Черно небе! Град като яйце смаза Нова Загора, иде нова буря
A A+ A++ A

Небето в София пак стана черно. Започна да трещи и да вали. Градушката в София бе малко, но наситена. В страната обаче бе истински ад.

Град по-голям от яйце се изсипа от небето, убивайки домашни птици. Нова Загора обяви бедствие след лятната буря снощи. Страшни видеа напълниха мрежата.

Градушката в Шумен

Ледените късове, които се изсипаха над района, на места бяха по-големи и от яйце.

Има скъсани електропроводи на няколко места в града.

Възрастен мъж на 75 години беше спасен от наводнен участък под мост, където е бил с колата си.

Градушката в Ловеч

Кризисен щаб е създаден в града, който ще трябва да опише щетите. Продукцията на хората е унищожена.

Днес в Нова Загора е обявен неучебен ден. Има щети по училища и жилищни сгради.

Множество сигнали за паднали дървета и клони са получени в пожарната служба в Казанлък след силната буря. На терен са няколко пожарни екипа, както и аварийни екипи на Община Казанлък и на Агенция ''Пътна инфраструктура'', предаде БГНЕС.

В Казанлък щети са нанесени от силния вятър, а в населените места в региона е валяла градушка. Два пожарни екипа са в град Шипка, където има множество паднали дървета и клони, както и наводени къщи и нанесени щети по автомобили и покриви.

В същото време градушка с големина на яйце нанесе щети в Ботевград и околните села. Първоначалната информация е за изпочупени керемиди и прозорци. Повредени са автомобили, има и унищожена реколта, паднали дървета и клони. Има убити от ледените късове птици.

Преди това след силната буря с градушка в сряда вечерта започна отстраняване на щетите. Късно снощи кметът на Велико Търново Даниел Панов свика спешно кризисния щаб, а днес три общински комисии посетиха всички райони на града и населените места, от които има подадени сигнали за щети, за да се направи оценка на пораженията и да се търси начин за компенсация на пострадалите, съобщи Нова тв.

Силният вятър отнесе покрива на училище „Вела Благоева”. Днес там ще е неучебен ден, тъй като започват ремонтни дейности.

#градушка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?