Путин назова условията за преговори: Украйна да изтегли войските си от руските територии и да се откаже от НАТО

Путин назова условията за преговори: Украйна да изтегли войските си от руските територии и да се откаже от НАТО
A A+ A++ A

"Русия винаги се е стремяла към мир и е готова да седне на масата за преговори още утре". Това е обявил руският президент Владимир Путин, като назовал условията за преговори, предаде "Известия".

"Украинските войски трябва да бъдат напълно изтеглени от всички територии на "Донецката народна република", "Луганската народна република", Херсонска и Запорожка области. Тогава са възможни преговори", е коментирал Путин на среща с ръководството на руското външно министерство.

Той също така е подчертал, че "става дума за територии в техните административни граници, които са съществували към момента на влизането им в Украйна. Освен това Киев трябва да се откаже от намеренията си да се интегрира в НАТО".

"От наша страна веднага, точно в този момент, ще последва заповед за прекратяване на огъня и започване на преговори", е уверил Путин.

"Така Украйна трябва да придобие неутрален, необвързан и безядрен статут. Освен това Киев трябва да гарантира спазването на правата и свободите на руските граждани, живеещи в страната". Руският президент е подчертал, че "Русия отново прави истинско мирно предложение, но ако Украйна и Западът откажат, тогава отговорността за продължаващия конфликт е единствено тяхна".

"След разрешаването на украинската криза", е добавил Путин, "евразийските страни могат да започнат да създават неделима система за сигурност".


#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?