Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Чеци, остава в ареста

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Чеци, остава в ареста
Николай Русинов е обвинен за убийството на Яна Кръстева миналото лято в Борисовата градина. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Градската прокуратура внесе в сряда в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Николай Русинов - Чеци, съобщиха от прокуратурата.

Русинов е обвинен за това, че през юли 2011 г. в Борисовата градина в съучастие като извършител с неустановени все още лица умишлено е убил Яна Кръстева.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост, посочват от прокуратурата.

Материалите от разследването за съучастниците на Чеци, са отделени в друго дело, като издирването им продължава. Русинов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, предаде БГНЕС.

Той беше задържан на 27 април с повдигнати обвинения за убийството на Яна. На 8 май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийски градски съд и остави Чеци в ареста.

В началото на август същият съд остави Русинов в ареста, като магистратите отмениха гаранцията от 15 хил. лева, която бе наложена от Градския съд.

За разлика от Градския съд, апелативният прочете различно събраните до момента доказателства и така прецени, че сред тях има достатъчно, които към този момент сочат Русинов за един от убийците на Яна.

„Дори нещо повече, след задържането на Николай Русинов по делото са приложени и допълнително доказателства, които подкрепят обвинителната теза“, посочиха съдиите.

Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион „Българска армия“ предната нощ.

Полицията тогава задържа Пламен Трифонов, който беше заподозрян в съучастие за убийството. По тялото на убитата Яна, включително в областта на гениталите и краката и имало косми с неговото ДНК. Съдът прецени, че заподозреният трябва да остане в ареста, но по-късно беше пуснат на свобода.

#Софийски градски съд #прокуратура #Николай Русинов #Чеци #убийство #Яна Кръстева #Борисова градина #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници