НЛО, Сатаната, Апокалисисът, машина на времето: Ватикана крие страшни тайни в скритите архиви

НЛО, Сатаната, Апокалисисът, машина на времето: Ватикана крие страшни тайни в скритите архиви

catholic-bg.org

A A+ A++ A

Тайните архиви на Ватикана, или както са познати Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum, са предмет на множество догадки, след като никой не знае какво наистина съдържат. С подобно име кой не би спекулирал с това какво се крие зад дебелите стени на архива?

Доколкото е известно на широката общественост, архивите съдържат исторически документи, обхващащи най-малко 12 века, включително оригинални писма, написани от Микеланджело, документи, свързани с разходи, кореспонденция и дори такава, водена изцяло на брезова кора с канадското племе на Одживей през 1887 г.

Малко са тези, които знаят, че зад стените се намират хиляди магически текстове, отнасящи се до съществуването на магия и разбира се – демони.

Естествено, много хора твърдят, че няма как сред 50-те километра от рафтове в архивите на Ватикана да няма секретни документи. Разбира се, никой простосмъртен не може да ги разгледа – те все пак са наречени „тайни“ поради някаква причина. За да видите конкретен текст, ви трябва специално разрешение. Само на избрани учени, академици и журналисти е позволено да влизат в архивите, правило, което е много малко вероятно да се промени скоро.

В края на краищата, кой знае какво ще стане, ако някой случайно се натъкне на Черните архиви? А какво ли съдържат те?

Според някои, в дебрите на Ватиканските тайни се крие пророчество за края на света. Това не е само теория, то наистина съществува и дори се наложи църквата да говори за него. Но никой не е сигурен, че обяснението й беше адекватно.

Става дума за „Трите тайни на Фатима“. През 1917 година три португалски деца получили зловещи и загадъчни пророчества и множество видения на Дева Мария, едно от които става пред очите на хиляди хора.

Скриването на последната,Третата тайна, от Ватикана подхранва размирни спекулации за съдържанието й, вариращи от отстъпничеството на папството, през ядрения холокост, до природните бедствия, за които вещае Апокалипсисът.

Според изявлението на Ватикана, третото дете е видяло изцяло разрушен град и множество трупове по улиците му, а папата, качил се на най-високия хълм в околността, се молел преди да бъде убит.

Предполагаемото „освобождаване“ от тази тайна през 2000 г. очевидно не успя да потуши притесненията на света, защото всички продължиха да твърдят, че това не е цялата истина и децата всъщност са видели идването на Антихриста.

Шарл Бодлер веднъж казва, че „най-големият трик, който дяволът някога е сътворил, е това да убеди света, че не съществува.“

Друга ужасяваща тайна, която крият архивите на Ватикана, е, че Сатаната всъщност е жив и здрав и се намира тук, на земята. И още повече – разхожда се из коридорите на самият Ватикан.

Покойният папа Йоан Павел II лично е извършил три екзорсизма по време на управлението си, а папа Бенедикт XVI разширява редиците на ексзорсистите, спонсорирани от католиците по целия свят. Всъщност отец Габриеле Аморт, главният екзорсист на църквата, твърди, че изгонва повече от 300 демони на година от пределите на своя офис във Ватикана и има само 350 екзорсисти, които действат от името на католическата църква само в Италия. Аморт също учи епископите как да правят разлика между сатанинското обладаване и психиатричното заболяване, като отбелязва, че онези, които са имали нещастието да бъдат нападнати от демон, имат огромна неприязън към свещените атрибути. Също като по филмите.

Архивите крият тайни и за добрата страна на религията – Исус. Според различни теории, из 50-те километра документи се съхраняват разкази на хора , които са се докоснали до Божия Син, негови портрети и доказателства за това, че се е оженил за Мария Магдалена и е имал дете. Църквата крие това, за да пропагандира бялото лице на Христос, както и да предпази неговото родословно дърво, тъй като за Светия граал се смята именно кръвната линия на светеца.

Интересно е и твърдението, че Ватиканът е добре запознат със съществуването на извънземни, а комуникацията му с тях се крие в архивите. Заедно с това – черепи и части от космически кораби.

Когато първите отвличания от НЛО-та започнали да се случват, църквата нямала за цел това да бъде разкрито на широката публика. Тъкмо напротив, скрили го дълбоко в коридорите на архива.

Когато папа Бенедикт XVI дошъл на власт, той бил притиснат да признае, че католиците знаят за съществуването на извънземен живот. Но той отказал и затова бил принуден да абдикира. На негово място се качва папа Франциск, който е отворен към света и свободно заявява, че Големият взрив се е случил, а и няма как да сме сами във Вселената.

Според теориите на конспирацията, той има за цел да разкрие познанството на Ватикана с извънземните и дори да помири света с тях след слизането им на Земята. Други теории са също толкова мрачни, колкото и тези за Апокалипсиса. Според тях не става дума за извънземни, а за демони, които имат за цел да поробят човечеството и да започнат война между него и „извънземните“. А заедно с това папа Франциск подготвя и поставянето на чипове в главите на хората, чрез които да ни контролира.

Сред тайните предмети, които се помещават в архива, е и изобретение, наречено Хроновайзър. То позволява на този, който го използва, да пътува напред и назад във времето. Устройството е построено от италианския майстор, учен и свещеник отец Пелегрино Мария Ернети и е имало за цел да снабди църквата с доказателства за разпъването на Христос. Естествено, разказите за подобна машина са малко, ала то няма къде другаде да е скрито, освен в тайните архиви.

Не толкова забавно и мрачно е твърдението, че Ватиканът притежава най-голямата колекция с порнографско съдържание в пределите на своя архив. И това е истина –

Римокатолическата църква е съхранила множество древна еротична литература

от Римската империя, както и порнографски художествени комисии от ренесансовия художник Микеланджело. Теорията е потвърдена и от Музея на еротиката в Копенхаген, който винаги споменава на посетителите си, че най-голямата порноколекция се намира именно в стаите зад „Св. Петър“.

Конспирация или по-скоро легенда е, че архивът на Ватикана пази и документите за съществуването на папа от женски пол. Според твърденията, още през първи век имало дама с английско потекло, която преследвала неуморно своите научни интереси. Започвайки от Атина, тя бързо придобила слава със своите знания за науката, което било доста рядко срещано при жените по онова време. След като привлякла интерес, тя започнала да държи лекции в Рим, а след това станала кардинал.

Когато папа Лъв IV умрял, жената била избрана да заеме поста му, но при едно условие – да се облича като мъж и да носи името Йоан Англикус. Управлявала близо две години, но била хваната от своите подчинени, докато ражда, и те бързо сложили край на кариерата й.

Няколко картини около олтара в „Св. Петър“ показват именно жена с папска корона, а Джан Лоренцо Бернини сътворява дори скулптура с женско лице в дрехите на висш духовник – достатъчни доказателства, за да се превърне легендата в конспирация, а тя – в истина. Още повече – една от малките улици на Ватикана носи името Vicus Papissa.

А когато една конспирация срещне друга, историята наистина става интересна. Според най-големите привърженици на мистичните теории не кой да е, а илюминатите контролират архивите на Ватикана. В редиците си те са включили някои от кардиналите в църквата и често повлияват на избора на нов папа. Техните последователи в Римокатолическата църква не само имат повече сила в сравнение с другите, но притежават и контрол над архива.

Ако той наистина съдържа доказателства за извънземни, НЛО, истинското име на Бог и дори предсказания за събития, които ще се случат в бъдещето, то илюминатите, притежавайки архива, имат огромна власт над света. Най-малкото, те знаят какво ще се случи и ще използват това знание в своя полза.

инфо: 168chasa.bg


#Ватикана #тайни #архив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?