Диона Нурофена няма време за мъже

Диона Нурофена няма време за мъже
A A+ A++ A

Диона е потресена от развоя на делото, което се води срещу нея за шофиране под влиянието на опиати. Фолк звездата е възмутена най-вече от полицая Пламен, свидетелствал пред Темида на заседанието миналия вторник.

„Аз не се явих в съдебната зала на 4 юни, но адвокатът ми беше там. Впоследствие бях информирана, че служителят на реда, който ме спря за проверка през януари, е променил показанията си на 180 градуса. Следващото заседание е насрочено за юли. Ще видим какво ще се случи тогава, но категорично не съм карала надрусана, нито пък съм казвала на униформения това, което той е твърдял в съда”, сподели преди седмица за „Уикенд” хитовата пайнерка. А ето сега и продължението на разговора ни...

- Диона, в социалната мрежа се възмутихте от показанията на пътния полицай Пламен Чолаков, който се е явил като свидетел на заседание по делото срещу вас на 4 юни. Вас защо ви нямаше в залата?

- По преценка на адвоката ми не се явих на делото. Впоследствие разбрах от защитника ми, че Пламен Чолаков е казал пред съда, че на 24 януари, когато са ме спрели с колегата му за проверка, съм била „превъзбудена” - нещо, което изобщо не отговаря на истината. Освен това съм била твърдяла, че „в бранша, в който съм, е нормално да се стимулираме с подобни вещества”. И това не е истина. Потресена съм! Не мога да си обясня как полицейски служител може в протокола си в досъдебното производство да твърди, че съм била в нормално и адекватно състояние, спокойна, а след няколко месеца в съда да свидетелства друго? Изобщо не го проумявам! Когато ме спряха за проверка бях трезва и трезвомислеща. Дори казах на полицаите: „Нека отидем да ми вземат кръв за наркотици. Сигурна съм в себе си, днес не съм употребявала!”.

- Възможно ли е от притеснение да сте била напрегната при проверката?

- Не, категорично не. Има много хора, които могат да потвърдят, че си бях в пълна кондиция. Снимахме клип в Стара Загора, бяхме около 20 човека екип. Шофьорът ми караше колата до София, возехме се аз и гримьорът. Разбрахме се, щом влезем в столицата, шофьорът да се прибере, аз да закарам гримьора, след което да си ида вкъщи. Така и стана, но буквално на метри от дома ме спряха полицаите.

- Кога ще бъде следващото заседание по делото?

- Надявам се на следващото заседание, което ще е през юли, съдът да обърне внимание на доста неща, както и на това, че пътният полицай промени показанията си на 180 градуса. Вярвам в правосъдната система и съм убедена в невинността си. В деня, в който ме спряха за рутинна проверка, не съм употребявала никакви забранени вещества, тестът го доказва.

- Какво наказание очаквате?

- Предполагам, че присъдата ми ще бъде условна. Бях честна и откровена, признах си, че за своите 29 години съм имала своите силни, както и слаби моменти. Да, употребявала съм, пробвала съм забранени вещества. Но никога през живота си не съм сядала зад волана да шофирам под влияние на нещо подобно. На 24 януари не съм използвала никакви опиати.

- А след задържането ви на 24 януари използвала ли сте наркотици?

- Абсурд! След случката месец-два дори не бях пушила цигари. Бях шокирана и изплашена от случилото се, както и от негативната вълна, която се изля върху мен. Обиждаха ме хиляди хора, дори такива, които съм считала за близки приятели. Сега като чуя „наркотици” или „кокаин”, асоциирам с ареста и омразата, която се изсипа отгоре ми. След 24 януари съм попадала на места, където са ме пробвали. Бъзикаха ме поне да пипна, но изплашена се отдръпвах с думите: „Не, абсурд! Не искам!”. Дебело подчертавам, че преди да ме спрат за рутинна проверка, не съм била човек, който злоупотребява с наркотици. Но и не отричам, че съм опитвала, няма да се правя на света вода ненапита. Пробвала съм, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек. Абсурдно е да се кача и да шофирам под влияние на опиати. Винаги, когато съм карала, съм била в абсолютна кондиция. В случаите, когато съм употребявала забранени вещества, ме е возил шофьорът ми или някой друг.

- Казвате, че тестът ви за наркотици доказва, че на 24 януари не сте употребявала забранени вещества. Той обаче е положителен...

- Сутринта, когато ме спряха за рутинна проверка, бях в пълна кондиция. Отидохме в болницата и без мое съгласие, но пък за моя сметка, ми бяха пуснали и проба за алкохол от кръвта, която ми взеха за наркотици. Това нормално ли е?! Аз дадох кръв със знанието и съгласието, че ще я проверяват за кокаин. Въпреки, че при проверката с дрегера тестът ми за алкохол излезе отрицателен, те са си решили, че искат и кръвен, който също се оказа негативен. Между другото, моят тест за наркотици е прецедент в историята на България. Излезе само за 6 часа, като обяснението беше, че имало огромен обществен интерес. Това не го разбирам, за мен е буквално сеир за народа. Нормалните хора чакат за резултат една година. При мен тестът показа, че в кръвта ми има наличие на метаболитен кокаин. Метаболитите са разградени вещества, тоест минало е пълното действие на кокаина. Минималният срок да се разгради кокаинът до метаболити е седмица. Откриха в кръвта ми разградения продукт, а не веществото, но така е написана наредбата, че няма минимален толеранс. Кокаинът може да се разгражда 2 седмици, но ефектът му трае точно 45 минути. Има държави, в които канабисът е легален - сега се декриминализира пушенето на марихуана и в Германия. Отиваш във федералната република или в Нидерландия, пушиш канабис, защото там е позволено, но връщайки се в България, 2 седмици не можеш да си караш колата и да си живееш живота нормално. Защо? Защото, ако те хванат и ти направят тест, който ти дори нямаш право да откажеш, ти взимат шофьорската книжка, горят ти парите, автомобилът, репутацията, кариерата, семейството... След случилото се на 24 януари десетки адвокати и обикновени хора се свързаха с мен да дам гласност на казуса с въпросната наредба, заради която мнозина са останали без работа, шофьорски книжки и автомобили.

- Явно сте употребявала кокаин в двете седмици преди проверката...

- Никой не знае кой какво ще му сложат в чашата. Това е и причината да избягвам да пия каквото и да било, когато съм навън. Ти може да не си приемал кокаин, а просто да си се целувал с някой, който си е натъркал венеца, а оттам наркотикът ще попадне в кръвта ти. Кокаинът стои в кръвта минимум 10 дни. Така за нещо, което си направил преди две седмици, може да си загубиш колата, книжката и кариерата, дори да си прецакаш семейството и живота.

- Каква е съдбата на поршето, което шофирахте при проверката?

- Не го конфискуваха. Колата не е на мое име и слава богу. Лизингова е. След случката на 24 януари ми взеха шофьорската книжка. Не карам, нямам право. Най-много да седна на шофьорската седалка за снимките на някой клип.

- Как приемате прякорите Диона Нурофена и Лечителката, обиждат ли ви?

- Цялата история с Диона Нурофена се случи благодарение на един гнусен, гаден журналист. Той ме попита по телефона: „Вие наясно ли сте, че някои обезболяващи медикаменти, съдържат веществата, открити при вас?”. Отвърнах му: „През деня съм пила два нурофена и два колдрекса, но не вярвам да е от това!”. Десет минути след разговора ни чета статия: „Диона каза, че е пила нурофен...”. Вече половин година се опитвам да приемам по-спокойно лъжите и обидите, но всичко това си влияе и на мен, и на семейството ми, на отношенията ми с хората, на работата ми. Не е просто поредната тъпа и лъжлива статия...

- След като журналистът ви е подвел, защо не опровергахте, а започнахте да се шегувате с прякора, който ви тръгна - Диона Нурофена?

- Първоначално се опитах да обърна цялата ситуация на шега. Когато едва ли не цялата държава те напада, няма как да се защитиш адекватно. В онзи момент бях изплашена, сама, объркана. Няколко дни след случката се изправих в едно предаване и се извиних, казах, че съжалявам. Някакви жълти боклуци ме наричат наркоманка, чалгарка и какво ли още не - много трудно се издържа на цялата тази помия. За няма и седмица имаше над 150 статии, в които бях обиждана и оплювана. А сега и промяната на показанията на пътния полицай, който ме спря... Когато се възмутих в социалните мрежи от поведението му пред съда на 4 юни, имаше коментари от рода на: „Така или иначе си долна наркоманка”, „Така или иначе си долна курва” и т.н. Наистина не разбирам откъде е тази злоба към мен. Аз съм едно момиче, което се е борило и се бори само в живота. Никому нищо лошо не съм направила. Не съм откраднала, не съм прецакала никого, не харча чужди пари, не въртя данъчни измами – правя си музиката, гледам си своята работа. В България обаче явно не си невинен до доказване на противното. Виновен си! Може би трябва да седя денонощно в социалните мрежи и да се обяснявам, че не съм наркоманка, че не съм шофирала дрогирана, че майка ми не е проститутка в Белгия – да, и тази отвратителна лъжа прочетох, че нямам ромски корени...

- Нямате ли?

- Майка ми е туркиня. Дядо ми, Бог да го прости, си беше турчин с турско име.

- Имаше ли вариант да се сринете след 24 януари?

- Арестът е най-отвратителното място. По време на престоя ми там се чувствах изключително гадно и унизително. Кошмар! Израснах след това. Пораснах за часове. Имаше моменти, в който се чудех защо така реагират хората срещу мен, защо се излива подобна омраза, но после си казвах, че те знаят само това, което им се представя от медиите. Нямаше вариант пред мен, в който да се огъна и счупя. Това, разбира се, е най-трудният момент в кариерата ми – давам си сметка, че чисто имиджово пострадах доста. Такава негативна върна, такъв хейт никога преди не съм понасяла. Случилото се с мен беше представено и поднесено по най-грозния възможен начин. Намирам и свои грешки в случая – под стрес и от страх в началото не реагирах по най-правилния начин, не се защитих, както трябваше. Беше лесно да се срина, но не го направих. Постигнала съм всичко в живота си сама, научена съм да се боря. За кариерата ми не ми е помагал мъж, майка, баща или който и да било друг човек. Сама съм градила всичко стъпка по стъпка, с много труд и много лишения.

- Чувствате ли се променена след 24 януари?

- След случилото се на 24 януари имаше моменти, в които трябваше да понеса огромен психически натиск. Издържах и продължавам да издържам. Самоосъзнаването ми помага. Винаги изводът е, че само аз съм си виновна и трябва да работя върху треските си за дялане. Опитвам се да си извлека поуката. Стремя се да не изпадам в самосъжаление, а да видя трезво ситуацията. Промених и визията си.

- Работите ли върху някоя нова песен?

- Да, по кавър с гръцки изпълнител. Закупих правата върху песента, а след това предложих на гърка да я изпълним в дует. Новото парче е нещо различно, което хората не са чували и виждали от мен досега. След 14 юни планувам да заснема и рап парче. Работя и върху дуетна песен с Биляниш. Пълна съм с идеи.

- Планувате ли нови корекции по себе си?

- Коригирала съм гърдите и устните си, а имам и фасети. Въпреки писанията, че съм пипала носа и брадичката си, не съм го правила. Нямам такива корекции. Лицето си дължа на ген, наследен от майка ми - изключително красива жена.

- Появи ли се мъж в живота ви?

- Аз съм мъжът в живота ми. От доста време нямам човек до себе си. Постоянно получавам предложения да излизам с някого, имам и някои доста ексцентрични оферти, получени в инстаграм. На този етап съм се фокусирала изцяло върху кариерата си. За любов нямам време. Мъжът е добавка към добре изградения женски живот. Ако жената не е в баланс със себе си, мъжът не е оферта.

#Диона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?