Топ синоптик предупреди за много голяма изненада у нас

Топ синоптик предупреди за много голяма изненада у нас
A A+ A++ A

Известен наш синоптик предупреди за много нехарактерно явление.

„Ще зачести едно много неприятно явление. Това са прашните бури, които ще срещаме все по-често в България.“ Това каза водещата на „Времето“ по bTV Станислава Цалова.

„Мой колега от Сърбия каза, че е видял вече в Сърбия и в Унгария, че това нещо се случва. Това нещо е факт. След горещото и сухо лято идва есента и когато духа вятър и се появи такава прашна буря, шофьорите са много неприятно изненада. Това явление е характерно за Близкия изток, но не е характерно за нас. То даже вече се е случвало, но не е било в районите, близки до трафик“, каза още тя.

Според метеоролoга на bTV и тайфуните могат да се появят, а за тях трябва да сме подготвени, за да имаме само материални щети без жертви.

„Филипините, например, не са подготвени, и когато връхлети торнадо, има хиляди загинали. Трябва много да се работи и да се работи истински, а не да е политика. Климатът това не е наука и най-добрите специалисти в областта на времето не искат да се занимава с климат, защото това не е наука“, поясни още Стаси Цалова.

#буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?