Трафикът тръгна по новото кръстовище край Телевизионната кула

Трафикът тръгна по новото кръстовище край Телевизионната кула
Лентата на новото кръстовище на две нива при Телевизионната кула прерязаха министър-председателят Бойко Борисов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Автомобилният трафик тръгна по новооткритото кръстовище на две нива при Телевизионната кула в София.

Лентата на съоръжението прерязаха министър-председателят Бойко Борисов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, предаде БТА.

„Мечтите на много поколения софиянци да имат метро, естакади и паркинги се сбъдват. Направеното от нас остава за поколенията“, заяви премиерът на откриването.

Той подчерта, че до края на 2012 г. предстои да бъдат открити и булевардите при Военномедицинска академия, а през пролетта – Северната тангента.

Кръстовището при Телевизионната кула е завършено само за няколко месеца и е пуснато предсрочно, отбеляза от своя страна Йорданка Фандъкова.

Очаква се новото кръстовище да намали престоя в задръстване с 8-10 минути. Новата отсечка по бул. „П. Яворов“ позволява развиването на по-висока скорост. За да бъдат дисциплинирани водачите обаче, там вече е монтирана камера.

Реализирани икономии са позволили цялостна реконструкция и разширяване на 2 км от бул. „Драган Цанков“, включително моста на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Проектът за кръстовището включва подмяна на 7000 квадратни метра тротоарни настилки с унипаваж, като е поставено ново улично осветление и са монтирани светлоотразителни сфери в асфалта, с цел осигуряване на безопасно движение.

Стойността на строително-монтажните работи е 19 млн. лв с ДДС.

Реконструкцията на кръстовището предизвика недоволството на велосипедистите, които твърдят, че е унищожена велоалея. Според кмета Йорданка Фандъкова това е недоразумение и велоалеята ще бъде възстановена.

#Телевизионна кула #кръстовище #кръстовище на две нива #естакада #Бойко Борисов #премиер на България #Йорданка Фандъкова #кмет на София #бул. „П. Яворов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници