Проф. Велислав Минеков: Единствената цел на Борисов е личното му оцеляване

Проф. Велислав Минеков: Единствената цел на Борисов е личното му оцеляване

ФБ/Велислав Минеков

A A+ A++ A

Единствената основна цел на Бойко Борисов е той лично да оцелее, нищо друго няма значение.

Констатацията направи пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите срещу управлението на Бойко Борисов през лятото на 2020 г.

"Той се страхува, че може да има някакъв обрат и тези неща, които бяха изпрани през прокуратурата, могат да се върнат. Да правиш с Борисов сглобка с цел реформа в правосъдната система е като да направиш вълка вегетарианец. Всички усилия ще са насочени в посока оцеляване на председателя на ГЕРБ. Но каквото и да се случи, няма да бъде от полза за самия него. И да има правителство това ще бъде зле за него - ще излезе накрая наяве, че се е съюзил с Делян Пеевски, и да няма - ще носи виня, че няма правителство. Избор няма", коментира той.

"Бедата е, че имаме същото положение, каквото беше преди 4 години. И ми се струва, че е време за протести!", подчерта проф. Минеков.

Според него ГЕРБ "няма да подаде ръка" на ПП-ДБ и "тези хора ще бъдат преследвани":

"Сигурен съм, че Борисов ще обърне прокуратурата към тях и те ще бъдат тормозени непрекъснато. Той има да си отмъщава. Той няма да забрави как беше арестуван в един миг и няма да забрави цялата тревога, която изживя по отношение на неговото оцеляване. Така че ще сме свидетели на серия от отмъщения от всякакъв характер и нищо повече от това".

В предаването ''Нещо повече'' бившият служебен министър на културата коментира и казуса дали панагюрското златно съкровище да бъде "върнато" в Пловдив - в Археологическия музей, или да остане в Националния исторически музей.

"Това съкровище е на особено ниво в целия свят и не се заслужава тези разходки. Имаме национален музей и в този музей ние ще показваме националните съкровища", категоричен беше проф. Минеков.

#проф. Велислав Минеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?