ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ИЗПИТ: Седмокласниците писаха по разказа "Изборът" на Кристин Димитрова

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ИЗПИТ: Седмокласниците писаха по разказа "Изборът" на Кристин Димитрова

МОН

A A+ A++ A

Седмокласниците са писали на последната задача по разказа “Изборът” на Кристин Димитрова. Над 59 хиляди седмокласници се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература днес. Те пишат по Вариант 1, който беше изтеглен в МОН тази сутрин.

ЦЕЛИЯТ ИЗПИТ

Точно в 8:30 часа учениците влязоха в училищата. Седмокласниците бяха уверени, че са добре подготвени и въпреки притеснението ще се справят.

Елена Петрова, ученик: "Цяла година ходих на уроци и мисля, че съм наистина подготвена. Цяла година решавах задачи вкъщи и пробни изпити правих."

- Втората част искам да е от неутрален разказвач понеже, когато е от неутрален преразказваш целия преразказ, а когато е от името на герой трябва да прескачаш и забравяш някой части.

Михаил Михайлов, ученик: "Мен ме притеснява най-много да не се изложа и да изкарам високи резултати, за да мога да зарадвам родителите ми."

По Вариант 1 ще пишат седмокласниците на НВО по български език и литература
Родителите също имаха своите притеснения:

Ивета Михайлова: "Подготовката беше най-трудната част, тъй като трябваше да се подготвяме вкъщи, индивидуално или с курсове."

- Не трябва да се притесняват, каквото направят такова. Ще се справят децата.

Учителите бяха оптимисти.

Веселин Стефанов, зам.-директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Учениците са доста подготвени, проведени са пробни матури в нашето училище.Разбира се,че има напрежение,стресова ситуация, както за родителите така и за учениците, но смятам,че ще се представят много добре."

Първата част на изпита за първа година е по-дълъг с 15 минути.

Асен Александров, директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е 20% повече време, ще могат да мислят по-спокойно и мисля,че това ще е в помощ за тях."

За първи път седмокласниците ще могат да се явят на НВО и на допълнителна дата в случай, че са болни или имат друга уважителна причина.

#задъжителна матура #матура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?