"София прайд" днес: Концерт и шествие под мотото "България е и нашият дом"

"София прайд" днес: Концерт и шествие под мотото "България е и нашият дом"

ФБ/Fine Acts/София прайд

A A+ A++ A

"България е и нашият дом" - това е мотото на "София прайд", който ще се проведе за 17-и път тази година, а фокусът е ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество.

Шествието в защита на правата на ЛГБТИ+ общността ще е тази събота (22 юни) следобед и по традиция преди него ще има концерт, сред изпълнителите в който са Ирина Флорин, Мила Робърт, Venci Venc', Дара Екимова, Михаела Маринова, Лидия, рок групата Overhook. Този път събитието има нова локация - площад "Батенберг".

"София прайд" започва в 14 часа, концертът е от 16 часа, а шествието е веднага след него и се очаква да започне около 19:30 часа.

Музика в подкрепа

Организаторите отново дават възможност на млади артисти за изява, които ще открият музикалната програма - Yasen, Робин, GABÓ, трио VIVA, Elittna и Реа-Христина Вътева. На сцената ще се качи и младият украински певец Орфи, участник от "Гласът на България", който наскоро стана обект на хомофобско нападение във Варна.

"София прайд" продължава да спазва и традицията да представя артисти от различни музикални жанрове. За първи път в 17-годишната история на концерта ще прозвучи рок от групата Overhook. "Вярваме, че всеки трябва да бъде който иска, стига да не наранява другите", заявиха те по повод участието си.

Дебют на сцената на "София прайд" ще направи YVA, която ще излезе заедно с Илияна Георгиева, както и поп звездата Михаела Маринова.

Едно от най-големите имена в българския хип-хоп - Venci Venc', също ще зарадва публиката с новите си песни. Това ще направят и две от най-слушаните млади певици - Мила Роберт и Дара Екимова, които за поредна година стават част от събитието в защита на човешките права в България.

За да бъде достатъчно разнообразен музикалният микс, организаторите винаги канят в програмата си и поп-фолк изпълнител. Този път това ще бъде младата изпълнителка Лидия, която е едно от най-актуалните имена в този жанр.

Публиката ще има възможност да чуе последните песни на Ваня Щерева, която наскоро се завърна към музикалната си кариера. Мнозина вероятно помнят че именно тя стои зад някои от най-красивите текстове в българската поп музика, включително и тези на Ирина Флорин. Тя самата също ще се качи на сцената на "София прайд".#"София Прайд"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?