Подпалвачите на коли са различни според полицията

Подпалвачите на коли са различни според полицията
Шефът на СДВР Валери Йорданов. Снимка: „168 часа“
A A+ A++ A

Нощните палежи на паркирани автомобили в София не са дело на един извършител или на една група, според директора на СДВР Валери Йорданов.

„Не изключваме няколко версии, по които да се извършват палежите, включително и за лични отмъщения или саморазправи. Както и не изключваме и версия за лица, които са склонни към извършване на такъв вид престъпление“, коментира старши комисар Йорданов пред агенция „Фокус“.

Тази нощ в столицата бяха запалени още пет автомобила на граждани, които по първоначални данни не са криминално проявени.

Автомобилите са среден клас. Два автомобила горяха на територията на 9-о РУП в „Люлин“, а други три – на територията на 3-то РПУ, уточни директорът на Столичната полиция.

Сигналът за първите две леки коли е подаден около 00.30 часа, а за останалите – към 2.00 часа през нощта. Единият от горелите автомобили в жк „Люлин“ е на служител на полицията, уточни старши комисар Йорданов.

Той разкри, че при палежите от предишните дни и снощните има общи неща, но има и разлики.

„Все пак допълнителни огледи ще се правят днес по всичките случаи и тогава вече, след като излязат и експертизите, и допълнителните огледи, чак тогава би могло да се каже. Доста неприятни истории“, каза той.

На въпрос дали запалените автомобили в близост до СДВР са „сигнал“ към полицията старши комисар Валери Йорданов заяви: „Не, едва ли чак сигнал. Не смятам, че има връзка със СДВР“.

#Валери Йорданов #старши комисар #СДВР #леки коли #автомобил #палеж #подпалване #подпалвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино