Доц. Лозанов : Проектокабинетът на ГЕРБ демонстрира връщане от времената преди протестите

Доц. Лозанов : Проектокабинетът на ГЕРБ демонстрира връщане от времената преди протестите
A A+ A++ A

"Предложеният проектокабинет на ГЕРБ показва, че по-скоро няма договорка, защото това е един състав, който е изцяло проекция на ГЕРБ и в него има даже едно връщане към ГЕРБ от времето преди протестите, преди въобще опита да се тръгне в друга посока", коментира медийният експерт доц. Георги Лозанов в тв ефира.

Точно преди минути Росен Желязков се появи при президента Румен Радев да вземе първия мандат. Той беше готов и с имената на министри, а с него бяха Бойко Борисов и Томислав Дончев.

По думите на Лозанов този състав казва: "Ние правихме такива опити досега, края на опитите, ще бъде това, което беше".

"Несъмнено Росен Желязков е най-авторитетната фигура на ГЕРБ. Очакването за подкрепата не е толкова от цели партии и групи, колкото може да бъде по на парче. Би било добре на този кабинет да се даде известен шанс, през това време да се види дали може да създаде демократичен модел на поведение, или ограничаване на демокрацията", каза още Лозанов.

Според журналиста Илхан Индай самочувствието, което демонстрирали Борисов, Дончев и Желязков и вкарването на много папки показало, че не са си губили времето в последните дни и това, което виждахме като преговори на екипа от дами е било просто протокол на демокрацията. Същинските преговори са вървели далеч от нашите очи.

"Ако ГЕРБ не получи подкрепа за съставяне на правителство, това ще бъде интерпретирано като слабост на ГЕРБ, няма как да бъде изтълкувано като сила. Всички политици от противопоставената страна поставят акцента, че ,Борисов не иска да прави кабинет, защото това е най-удобният за тях вариант", коментира в и политологът проф. Румяна Коларова. Тя каза, че такава политическа криза има и в Европа, не е само при нас.


#доц. Георги Лозанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?