XDA Developers избра Sony Mobile за производител на годината

XDA Developers избра Sony Mobile за производител на годината
A A+ A++ A

Форумите на сайта XDA Developers са популярно място за всеки, който търси начин да подобри работата на своя телефон или таблет с Android или Windows Phone и не се бои да му инсталира нов софтуер, разработен от опитни ентусиасти. Порталът обяви името на компанията, която получава титлата производител на годината, но това не е Samsung, ако сте си помислили така заради големите продaжби на модели като Galaxy S III и Galaxy Note II.

Титлата на XDA Developers получи Sony Mobile и причините за това са многобройни. От сайта посочват, че до есента на миналата година компанията е имала хладно отношение към разработчиците на неофициален софтуер, телефоните й са били със заключен bootloader, а ъпдейтите до новите версии на Android са били малко или забавени.

Положението обаче се е променило през септември на 2011 г., когато компанията публикува изявление, че вече ще поддържа независимите разработчици на Android, а след пускането на Sony Xperia S в началото на тази година осигури ръководство за отключване на bootloader софтуера и дори пусна изходния код на ядрото на устройството заедно с указания за използването му. От XDA Developers посочват, че нито един друг производител досега не е правил това.

Повече за действията на Sony Mobile, довели до признанието, можете да видите тук:
http://www.xda-developers.com/holiday-guide-2012/oem-of-the-year/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници