Белгийци влизат в групата на Орбан в ЕП

Белгийци влизат в групата на Орбан в ЕП

ЕП

A A+ A++ A

Белгийската крайнодясна партия "Вламс беланг" съобщи днес, че се присъединява към бъдещата нова група в Европейския парламент "Патриоти за Европа", създадена наскоро от унгарския премиер Виктор Орбан, чешкия ескпремиер Андрей Бабиш и лидерът на австрийската крайна десница Херберт Кикъл.

С това общо в групата се включват евродепутати от седем държави от ЕС, което е необходимият брой за обособяване на нова политическа сила в ЕП, отбелязват белгийски медии, цитирани от БНР.

"Вламс беланг" стана победител на изборите за евродепутати в Белгия в началото на юни. Партията бе уличена неведнъж във връзки с руски и китайски интереси, като остана втора на федералните избори преди месец и не се очаква да присъства в следващото белгийско правителство, отбелязва БТА.

В бъдещата група в ЕП ще участват също крайнодесни от Унгария, Австрия, Португалия, Нидерландия, Чехия и Испания. Очаква се решение дали и френският "Национален сбор" на Жордан Бардела и Марин Льо Пен ще се включи в бъдещата европейска политическа формация.


#ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?