Почистват отломките след пожара в столичен мол

Почистват отломките след пожара в столичен мол
Почистването на отломките от пожара в търговския център на бул. „Александър Стамболийски“ вечерта в четвъртък продължава в петък сутринта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почистването на отломките от пожара в търговския център на бул. „Александър Стамболийски“ вечерта в четвъртък продължава в петък сутринта.

Екипи на пожарната и полицията са останали да дежурят през цялата нощ след инцидента. Вътрешната част на Mall of Sofia не е засегната, предаде БГНЕС.

Голям пожар обхвана фасадата на мола около 19:15 часа в четвъртък. Пожарът на фасадата на търговския център беше изгасен за около час, като на мястото пристигнаха 8 пожарникарски екипа.

Главен комисар Николай Николов, директор на пожарната, отрече слуховете, че е имало взрив на бомба вътре в сградата. Според него пожарът не е умишлен и нищо не го кара да смята, че пожарът е такъв.

Като вероятна причина за пожара комисар Николов посочи късо съединение, предизвикано от мокрото време.

Пожарът горя на същото място, на което и в началото на годината се възпламени пластмасовата обшивка на сградата, каза още директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Огънят беше тръгнал от светеща реклама и засегна фасадата откъм централния вход.

#пожар #бул. „Александър Стамболийски" #Mall of Sofia #Николай Николов #мол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници