Спецсъдът остави в ареста шефа на федерацията по ръгби Росен Чолов

Спецсъдът остави в ареста шефа на федерацията по ръгби Росен Чолов
Чолов, съпруг на модела Ирена Милянкова, бе арестуван и обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на жени и склоняване към проституция. Снимка: eurugby7.bg
A A+ A++ A

Председателят на Българската федерация по ръгби Росен Чолов остава в ареста с решение на Специализирания наказателен съд.

Чолов, съпруг на модела Ирена Милянкова, бе арестуван и обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на жени и склоняване към проституция.

Заедно с него в ареста остава и 23-годишната Ралица Любенова от Русе, предаде бТВ.

Третият задържан, шофьорът на Росен Чолов - 25-годишният Пламен Кирилов, беше освободен без никаква мярка за отклонение. Съдът прецени, че няма данни той да е участвал в престъпна група.

41-годишният Чолов, Любенова и Кирилов бяха задържани в понеделник в луксозна къща в столичен квартал при спецоперация на ГДБОП.

Те набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция, съобщиха тогава от пресцентъра на МВР.

На по-късен етап започвало и склоняването на момичетата да предлагат сексуални услуги срещу добро възнаграждение. Били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало българи и чужденци. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв.

В четвъртък вечерта магистратите мотивираха решението си за оставянето в ареста на Росен Чолов и Ралица Любенова с показанията на 16 от момичетата, от които две непълнолетни.

Според тях двамата са ги набирали чрез агенция, като са им казвали, че могат да изкарват пари за себе си и своите семейства, предоставяйки сексуслуги на богати господа.

Съдът се позова и на клиенти на момичетата и прие, че има достатъчно доказателства за престъпленията. Прецени също, че ако двамата бъдат пуснати на свобода, те може да продължат престъпната си дейност, както и да повлияят на показанията на свидетели по делото.

За мярката на съпруга си в Специализирания съд дойде и моделът Ирена Милянкова. В лаконичен коментар тя заяви, че мъжът й е невинен, а случилото се е недоразумение.

#Росен Чолов #Ирена Милянкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници