Втори оглед на светло изяснява причината за пожара в мола

Втори оглед на светло изяснява причината за пожара в мола
8 пожарни екипа пристигнаха на мястото, за да се преборят с пожара, обхванал фасадата на мола на бул. „Александър Стамболийски“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Втори оглед ще бъде направен на щетите от пожара в столичния мол на бул. „Александър Стамболийски“, който горя за втори път тази година.

След като разследващите приключат работата си, ще бъде почистен и тротоарът пред търговския център, предаде Нова телевизия.

Разчистване на спирката на градския транспорт и пътното платно било извършено още снощи, информира Красимир Димитров, директор на Дирекция „Сигурност“ към Столичната община.

Пожарът възникна в четвъртък вечерта и обхвана фасадата на Mall of Sofia. Няма пострадали. Клиентите и работещите в мола бяха евакуирани. Осем противопожарни автомобила бяха изпратени на мястото на инцидента. Около 21:00 часа пожарът беше погасен.

„По всяка вероятност пожарът е предизвикан от късо съединение в рекламно табло на фасадата на мола, тъй като горенето е предимно по фасадата на мола, каза Огнян Методиев, началник Столично управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Тази версия потвърждават и показанията на очевидци, но се работи по няколко версии за причина на пожара.

„На достатъчно голяма височина е, за да няма предположения за умисъл или вредно въздействие“, каза още Огнян Методиев.

По всяка вероятност не може да се говори за умилено причинен пожар, но това ще бъде окончателно изяснено след огледа в светлата част на деня.

„Обстановката е спокойна. В момента разследващите екипи са на място. Започват да извършват оглед“, посочи Огнян Методиев.

През нощта не е имало ново разгаряне на пожара.

Клиентите на киносалоните в обхванатия от пожар в четвъртък, които не са успели да догледат филма си, ще могат да присъстват на същата прожекция в петък или събота, съобщи мениджърът на търговския център Ноах Мааян.

Очаква се в петък молът да работи с обичайното си работно време.

#пожар #Mall of Sofia #мол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници