Молът пламнал от късо съединение, не след умишлен палеж

Молът пламнал от късо съединение, не след умишлен палеж
Изгоряла е само фасадата, а на тротоара все още има отломки, оградени с лента. Магазините не са пострадали и няма проблем да функционират с нормално работно време. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма данни за умишлен палеж на мола на столичния бул. „Александър Стамболийски“, който горя вечерта в четвъртък.

Разследващите причините за инцидента обаче все още не изключват и такъв вариант, предаде бТВ.

За момента основна е версията за късо съединение, най-вероятно от рекламните пана, причинено от дъжда и вятъра. Категорично обаче се отхвърля в сградата да е поставено взривно устройство.

От ръководството на търговския център обясниха, че тази година са били проверени всички електрически инсталации и са получили сертификати. Уточниха още, че всички материали преминават през процес на одобрение от официалните власти.

Изгоряла е само фасадата, а на тротоара все още има отломки, оградени с лента. Магазините не са пострадали и няма проблем да функционират с нормално работно време.

Огънят избухна в четвъртък около 19:15 часа, а екипите на пожарната се бориха повече от два часа с пламъците. Наложи се клиентите и служителите на мола – около 2000 души, да бъдат евакуирани. Пострадали няма.

Търговският център горя за втори път от началото на годината. На 1 януари пожар обхвана почти същата част от фасадата, която изгоря за минути.

#бул. „Александър Стамболийски" #мол #Mall of Sofia #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници