НАП запорира сметките на тотомилионера от Перник

НАП запорира сметките на тотомилионера от Перник
Името на тотомилионера от Перник Росен Русимов беше замесено в данъчна афера. Снимка: viaranews.com
A A+ A++ A

НАП запорира банковите сметки на пернишкия тотомилионер Росен Русимов-Джуджето.

Очаква се бизнесменът да се раздели с над 1 млн. лв. от рекордната печалба, след като приключи проверката, предаде вестник „24 часа“.

Перничанинът сам се похвали пред медиите, че е спечелил половината от рекордния близо 10-милионен джакпот, паднал на 18 ноември. Другата половина отиде при играч от Бобошево.

След това обаче стана ясно, че фирма на Росен Русимов е собственост на бедния ром Бойко Илиев, осъден заради данъчни задължения за близо 700 000 лв.

Затова сега срещу пернишкия бизнесмен върви и данъчна ревизия като физическо лице, защото той е прехвърлил фирма с огромни задължения към бюджета.

Росен Русимов, който е солидарно отговорен като физическо лице за дълговете, е прехвърлил дружеството „Билд Инженеринг“ на безимотния ром Бойко Илиев от село Медковец.

Според регистрите размерът на задълженията на фирмата за периода 21 февруари 2007 г. - 30 юни 2009 г., докато е собственост на перничаните Росен Русимов и Ангел Христов, е 618 000 лева, които с лихвите вече са над 1 млн. лв.

„Има механизми в закона, за да се потърсят старите фирмени задължения от физическите лица, които са били собственици и управители, и точно това ще направим в случая с Росен Русимов“, казват от НАП пред вестник „24 часа“.

Самият Русимов заяви, че „цялата дандания е заради късмета му и огромната печалба“.

„Щом вземеш отнякъде пари, гледат да те одрусат като мечка - дива круша“, коментира перничанинът.

#вестник „24 часа" #НАП #Росен Русимов #тото #джакпот #Бойко Илиев #село Медковец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници