Fujitsu показа смартфон, който изследва кожата ви

Fujitsu показа смартфон, който изследва кожата ви
A A+ A++ A

Японският гигант Fujutsu доказа нагледно, че при смартфоните все още има поле за иновации. Компанията анонсира телефон, който измерва качеството на кожата на своя собственик. Джаджата, която очевидно е насочена предимно към дамската аудитория, на пръв поглед е съвсем нормален телефон. Особеното е, че освен телефона получавате и пластмасова карта, носеща звучното наименование Hada Memory.

Желаещият да провери състоянието на кожата си потребител допира картата до бузата си и прави снимка с камерата на телефона. След това фотосът се публикува автоматично в сървър на Fujutsu, където се анализира от специализиран софтуер, а потребителят получава обратно съобщение с резултатите.

Fujustsu преследва няколко цели с новия продукт. От една страна, чувствителните към състоянието на своята кожа потребителки ще получават винаги актуална информация, а в същото време компанията ще продава събраните данни на фармацевтични компании, които пък от своя страна ще получат възможност да таргетират съвсем персонално нуждаещите се от специализирана козметика дами. При успех на новия проект Fujutsu смята да пусне на пазара и други подобни устройства, които да мерят нивото на стреса, качеството на съня и ежедневните навици на потребителите.

http://www.japantimes.co.jp/text/nb20121130a1.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници