ДПС отвърна: НПСД е патерица на ГЕРБ!

ДПС отвърна:  НПСД е патерица на ГЕРБ!
Христо Бисеров припомни, че когато двамата колеги депутати и бивши членове на ДПС заявили принадлежност към ГЕРБ, са казали, че те се превръщат в патерица на управлението на партията на премиера Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народната партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) е патерица на днешното управление, заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров.

НПСД беше учредена тази събота от бившите депутати на движението Касим Дал и Корман Исмаилов.

Касим Дал, който беше зам.-председател на ДПС, беше изключен от партията през февруари 2011 г., след като обвини Ахмед Доган за изолацията на Движението за права и свободи. Основната критика на Дал тогава беше свързана и с агентурното минало на голяма част от ръководството на ДПС.

Учредяването на Народна партия „Свобода и достойнство“ започна още през септември, когато Инициативният комитет си постави за цел да събере 5500 подписа за регистриране на партията.

Бисеров припомни, че когато двамата колеги депутати и бивши членове на ДПС заявили принадлежност към ГЕРБ, са казали, че те се превръщат в патерица на управлението на партията на премиера Бойко Борисов, предаде думите му БГНЕС.

„Това прераства вече и на партийно ниво“, допълни Бисеров.

Другият зам.-председател на партията на Ахмед Доган Юнал Лютфи подчерта, че лидер на НПСД е Корман Исмаилов, но никой не вярва, че той е действителният председател.

„Това е сурогат, това е ерзац партия. Тя е измислена партия“, каза той.

Лютфи предложи след изборите да бъде преброено „те колко избиратели имат и как са повлияли на резултата на ДПС“, добавяйки, че ДПС не се притеснява ни най-малко.

Що се отнася до поздравителните писма от премиера Бойко Борисов и турския му колега Реджеп Ердоган послучай учредяването на НПСД,  Лютфи каза, че партията „може да получи от пет премиера поздравителен адрес, много е важно накрая какво ще получи от избирателя тук“.

#ДПС #Христов Бисеров #ГЕРБ #Народна партия „Свобода и достойнство" #НПСД #Касим Дал #Корман Исмаилов #Юнал Лютфи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници